Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuivelindustrie wil de definitie van kaas wijzigen

De zuivelindustrie wil de definitie van kaas wijzigen. Dat meldt Irene van de Voort, voorzitter van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Waar voorheen kaas uitsluitend betrekking mocht hebben op gestremde melk, valt tegenwoordig eiwit en vet dat op wat voor manier dan ook bij elkaar gehouden wordt, ook onder die noemer. Het Europese netwerk van boerderijzuivelbereiders staat op het punt om een standpunt naar buiten te brengen, dat alleen kaas gemaakt van gestremde melk voor dat label in aanmerking mag komen. De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders zal hierover de mening van de Nederlandse boerderijzuivelbereiders peilen. 

Bron: Bond van Boerderij-Zuivelbereiders
Publicatiedatum: