Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Werken hiervoor samen met kleinschalig Frans familiebedrijf"

Walnootolie van Amanprana weer beschikbaar

Tholen - De extra vierge walnootolie van Amanprana is weer beschikbaar. Korte tijd was de olie niet verkrijgbaar, maar nu is de nieuwe oogst weer binnen, geeft Tim Spek aan. "Omdat Amanprana er bewust voor kiest om alleen walnoten van deze specifieke boomgaard in deze olie te verwerken, kampten we dit keer aan het eind van het seizoen met een tekort. De smaak en kwaliteit van de nieuwe olie is onovertroffen zacht."De Amanprana walnootolie is gemaakt van PĂ©rigord walnoten. "We werken hiervoor samen met een kleinschalig Frans familiebedrijf. Het mooie is dat de bomen in de vrije natuur staan. Allerlei andere plantjes krijgen de ruimte om tussen de walnotenbomen te groeien en bij het proces komt veel handwerk kijken." In de walnootolie worden vier soorten noten verwerkt: de Corne, de Marbot, de GrandJean en de Franquette.

Tim geeft aan dat de vraag naar de walnootolie de laatste tijd aanzienlijk toegenomen is. "Het meest bijzondere is dat de walnoten na het vermalen in een mechanische pers gaan. Het is een koude persing, zonder verhitting, waar behoorlijk wat kracht bij komt kijken. Bij dit koude procedé is de opbrengst wel lager, maar de kwaliteit en de zachtheid is superieur. Zo levert 6 kilogram walnoten slechts 1 liter extra vierge walnootolie op. En dat na zo'n 30 a 45 minuten. Het resultaat is een olie met een peroxidatie van minder dan 2 milligram en een zuurtegraad van minder dan 0,5%, wat uitmuntend is. Deze walnootolie is heerlijk op brood, bij salades, pasta en vinaigrette, en als afwerking van al je gerechten."

In dit filmpje vertelt walnootproducent Franck Monsallier te midden van de door de herfst gekleurde boomgaard meer over het proces:Klik hier voor meer informatie over de walnootolie.

Voor meer informatie:

Tim Spek
Amanprana
Brechtsebaan 42 - Unit 70
BE 2900 Schoten
T: 06 24712166
tim.spek@noble-house.tk
www.noble-house.tk