Tholen - Yarrah Organic Petfood vernieuwt haar verpakkingen. De vernieuwing zal gefaseerd doorgevoerd worden, geeft Elise Ziere namens Yarrah aan. Samen met de nieuwe verpakkingen introduceert Yarrah ook een nieuwe vegetarische variant hondenvoer: Yarrah Vega Wheat Free. "Dit tarwevrije voer is speciaal ontwikkeld voor honden die moeite hebben zowel dierlijke eiwitten als tarwe. Deze komt in de plaats van onze Yarrah Vega Active Dog-variant. De samenstelling hiervan, met kokosolie en baobab, zal gebruikt worden in de vernieuwde vegetarische variant."


Rechts de nieuwe Vega Wheat Free.

De nieuwe verpakkingen zijn net binnen, vertelt Elise. "Het droogvoer staat al in de nieuwe verpakking klaar. Voor het natvoer en de snacks is de productie nog in volle gang. Dit gaat dus nog even duren." Yarrah wilde de herkenbaarheid behouden. "Daarom hebben de zakken nog wel de gekleurde boog aan de bovenkant. Wel in een nieuwe, wat meer moderne stijl. Hiermee sluiten de verpakkingen ook beter aan op de vernieuwde huisstijl. We wilden ook duidelijker maken wat uniek is aan Yarrah. Daarom staan onze vijf kernwaarden met een korte toelichting op de voorkant van de verpakking. Tevens laten we zien dat wij ons focussen op de ideale balans tussen het eiwit- en vetgehalte in het voer. Ook hebben we het Europese bio-logo duidelijker op de voorkant van onze verpakking gezet, om meer aandacht te geven aan het feit dat ons voer biologisch is."


Daan van der Mooren en Adriƫtte Breemans presenteerden op de BioXpo VitaSana in de stand van Yarrah de compleet vernieuwde uitstraling.

Ook op de achterkant van de verpakking communiceert Yarrah meer informatie dan voorheen. "Hierop staat onder meer een uitgebreide voerwijzer, die wat meer uitgesplitst is dan voorheen. Hierin maken we niet alleen onderscheid tussen bijvoorbeeld grote of kleine honden, maar houden we ook rekening met het feit dat de ene hond wat actiever is dan de andere." Opvallend is ook de zogenaamde overstapwijzer, meent Elise. "Hiermee laten we mensen zien hoe ze het beste in zeven dagen tijd over kunnen stappen van het oude voer op Yarrah-voer."Nieuw is ook het feit dat de zakken van 2 en 2,4 kilo voorzien zijn van een zogenaamde zipper. "Hiermee kan de zak eenvoudig weer gesloten worden. De gebruiker kan het voer hierdoor langer vers houden." De verpakkingen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. "Dit is helaas nog steeds plastic. We hebben nog altijd geen geschikte partner gevonden voor de ontwikkeling van een duurzaam alternatief waarmee we geen concessies hoeven te doen op het gebied van onder meer houdbaarheid. Daarom blijven we de ontwikkelingen hierin op de voet volgen. Met het oog op duurzaamheid maken we overigens wel een mooie stap doordat we voor deze verpakking 20% minder materiaal gebruiken. Voorheen hielden we vrij veel verpakking aan de bovenkant over, nu is de zak aangepast zodat hij meer tot de rand afgevuld kan worden."Voor meer informatie:

Elise Ziere
Yarrah Organic Petfood
Leeuwenhoekstraat 26
3846 CB Harderwijk
0341 439850
elise.ziere@yarrah.com
www.yarrah.com