Frankrijk: bio-wortelen Bio c'Bon niet residuvrij

De wortelen bij de Franse bio-winkels Bio c'Bon blijken verre van pesticidenvrij te zijn. Uit onderzoek van televisiezender France 3 blijkt dat deze wortelen, hoewel gelabeld als biologisch, méér residuen van pesticiden bevatten dan gangbare wortelen bij andere aanbieders. Bij een sample (gangbare) wortelen van ketens als Leader Price en Carrefour, Lidl en Primeur du Quartier, werden geen of nauwelijks residuen geconstateerd. De bio-wortelen van Carrefour, Naturalia en La Vie Claire waren allen vrij van pesticiden. 

Een woordvoerder van Bio c'Bon stelt dat al haar (wortel)producenten volgens strenge biologische regels telen en twijfelt niet aan hun integriteit. 

In de reportage wordt verondersteld dat de contaminatie plaats kon vinden doordat de pesticiden zijn overgewaaid vanuit nabijgelegen niet-biologische telers of anders besmet zijn geraakt tijdens transport of opslag. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.