Efteling enige attractiepark met bio in horeca-aanbod

In een onderzoek van Wakker Dier naar het aanbod van dierlijke producten met een keurmerk en vegetarische alternatieven bij pretparken komen Duinrell en de Efteling als beste uit de bus. Wakker Dier onderzocht de horeca van de 10 grootste pretparken in Nederland. Duinrell scoort vooral punten voor producten met alleen varkens- of kippenvlees, dat allemaal 1 ster Beter Leven keurmerk heeft. Bij de Efteling is dat bij 60 procent van die producten het geval. De Efteling heeft daarnaast biologisch vlees in het assortiment en stapt eind dit jaar over op kroketten met 2 sterren van het Beter Leven-keurmerk. 

Van de tien onderzochte parken vulden slechts vier de vragenlijst die gebruikt werd bij het onderzoek, helemaal in. Naast Duinrell en de Efteling waren dat Drouwenerzand en Drievliet. Drouwenerzand en Drievliet verkopen voornamelijk vlees, zuivel en eieren zonder keurmerk. Drievliet zet wel stappen in die richting: 80% van de producten met alleen kippenvlees heeft 1 ster binnen het Beter Leven-keurmerk. Slagharen, Toverland, Julianatoren, Hellendoorn en Plopsa Indoor wilden niet mee doen aan het onderzoek. Walibi vulde de vragenlijst beperkt in. 


Bron: Wakker Dier

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.