Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recall van eieren Belgisch bio-leghennenbedrijf

In het kader van zijn jaarlijks controleprogramma heeft het FAVV een routine monstername uitgevoerd in een pas gestart biologisch leghennenbedrijf. De analyses tonen niet alleen een overschrijding van de norm aan voor PCB's (polychloorbifenyl), maar de resultaten wijzen op een mogelijk risico voor de gezondheid van de consument. Het desbetreffende lot eieren heeft de code 0BE3133 en werden in verschillende detailhandels in Belgiƫ verdeeld. Consumenten die deze eieren hebben gekocht wordt gevraagd om die niet te nuttigen en ze te retourneren naar de winkel.

Zodra de contaminatie in het legkippenbedrijf werd vastgesteld, heeft het FAVV meteen de eieren geblokkeerd en is er een onderzoek gestart in het bedrijf om de oorzaak van de besmetting te achterhalen. Op dit moment zijn de eieren van dit bedrijf niet alleen in het bedrijf zelf, maar ook bij alle afnemers geblokkeerd. Ook de winkels zijn ingelicht en zijn een uit de handelname van deze eieren gestart. FAVV denkt dat de oorsprong van deze besmetting is te vinden in de grond waarop de kippen vrij konden rondlopen. Dit wordt verder onderzocht.

De PCB's zijn persistente organische stoffen die in het milieu aanwezig zijn en schadelijk zijn voor de mens. Het FAVV houdt het risico op besmetting met PCB's in de voedselketen scherp in de gaten. Elk jaar neemt het Agentschap stalen van voedingswaren en dierenvoeder. 

Bron: FAVV
Publicatiedatum: