Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Melkstroom stapsgewijs biologischer"

Glyfosaat aangetroffen in Ben & Jerry's ijs

In ijs van Ben & Jerry's in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn restanten van de onkruidverdelger glyfosaat aangetroffen. HRI Labs voerde tests uit waarin twaalf van de veertien onderzochte ijsjes het middel bleken te bevatten. Dat maakte de Amerikaanse consumentenorganisatie Organic Consumers Association (OCA) bekend.

Unilever stelt dat de producten veilig zijn voor consumptie en dat de sporen lager zijn dan wat de voedselveiligheidsrichtlijnen wereldwijd voorschrijven. Het concern beweert "niet totaal verrast" te zijn, maar zich wel zorgen te maken. "Glyfosaat zit overal in: van gangbare tot biologische voeding, tot regenwater. Daar ligt het probleem. De geconstateerde hoeveelheden waren significant lager dan de standaarden die worden toegestaan in de VS en Europa."

Ronny Cummins van OCA beweert desondanks dat Ben & Jerry's haar melkstroom stapsgewijs zal verduurzamen. In eerste instantie 6 procent biologisch, op den duur de volle 100 procent. Ook zal de ijsfabrikant strenger toezien op de herkomst van de gebruikte ingrediĆ«nten. 

Bron: OCA
Publicatiedatum: