Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open brief aan Kamerleden

Demeter vraagt vrijstelling in fosfaatdossier voor BD-melkveehouders

Stichting Demeter heeft in een Open brief aan Kamerleden om vrijstelling gevraagd voor biodynamische melkveehouders in het fosfaatdossier. Met onderstaand schrijven richtte zij zich tot de Tweede Kamer:
 
U heeft in het fosfaatdossier al vele stukken ontvangen van melkveehouders die protesteren tegen de nieuwe regels. Toch voelen wij ons - namens de biodynamische melkveehouders werkend onder het Demeter keurmerk - genoodzaakt ons ook apart bij u te melden.
 
Er is immers geen enkele vergelijkbare groep die zover binnen de mestregels werkt en die actief bijdraagt aan een landschap met koeien in de wei, grondgebonden veehouderij en behoud van biodiversiteit. 
 
Toch worden - ondanks alle mooie woorden die vaak ter stimulering voor biologische landbouw worden gebezigd - zelfs deze biodynamisch werkende melkveehouders door uw regelingen getroffen, waarvan wij meerdere meldingen uit onze achterban binnen hebben gekregen. Dit kan volgens ons niet de bedoeling zijn.

Een kort overzicht:


 
Onze voorwaarden worden onafhankelijk geïnspecteerd door Skal en/of Control Union.
 
Wij verzoeken u dringend om het principe ‘de vervuiler betaalt’ te hanteren en de biodynamische veehouders als werkend onder Demeter keurmerk als groep vrijstelling te geven voor de nieuwe mestregelgeving omdat ze ver binnen de normen werken en juist een voorbeeld zijn voor een toekomstgerichte landbouwcultuur.
 
In afwachting van uw reactie.
Met vriendelijke groet mede namens
 
Piet van IJzendoorn van Demeter bedrijf De Zonnehoeve en voorzitter BD-Vereniging; Jan Schrijver van Demeter bedrijf De Lepelaar en voorzitter 
Stichting Demeter

Voor meer informatie: www.stichtingdemeter.nl
Publicatiedatum: