Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weerstand tegen uitbreidingsplannen Vitalis

Tholen - Natuurorganisaties en omwonenden uit het Gelderse deelgebied Twello hebben bezwaar aangetekend tegen de uitbreidingsplannen van Vitalis Biologische Zaden in Voorst. Het zaadveredelingsbedrijf wil ruim 10.000 m2 aan kassen bijbouwen en op de huidige locatie eveneens een nieuw logistiek centrum plaatsen. Het bedrijf is gevestigd in het Nationaal Landschap Veluwe.

In een memorandum stellen Natuurmonumenten, Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie (GNMF) dat de kernkwaliteiten van het landschap door de plannen in het geding komen. De instanties spreken over aantasting van cultuurhistorie, natuur en aardkundige waarden. Ze vinden dat de beoogde uitbreiding niet in lijn is met het provinciale beleid en stellen voor deze plannen buiten het Nationaal Landschap voort te zetten.

Henk Haitsma, directeur van Vitalis Biologische Zaden, laat desgevraagd weten dat de gemeenteraad van Voorst een bestemmingsplanwijziging heeft aangenomen die deze uitbreidingsplannen mogelijk maakt. Dat daar nu bezwaar tegen wordt gemaakt, betreurt hij: "Mocht het tot een RvS-procedure gaan komen, dan is het in handen van de rechter."