Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor saldo- en kostprijsberekeningen

KWIN Veehouderij 2017-2018 verschenen

KWIN Veehouderij 2017-2018 is verschenen. Dit naslagwerk bevat statistische prijsinformatie over veehouderijbedrijven en normen voor het maken van (saldo)berekeningen, bedrijfsevaluaties en begrotingen. Nieuw zijn de saldoberekeningen voor biologische melkkoeien en voor (traaggroeiende) concepten vleeskuikens.

Kwantitatieve Informatie Veehouderij (KWIN) leent zich voor verschillende doeleinden, zowel terug- als vooruitkijkend. De prijsstatistieken geven informatie over de prijsniveaus van de afgelopen jaren. De normen geven inzicht in de hoogte van toekomstige prijzen en technische kengetallen op middellange termijn. Het naslagwerk vormt een unieke informatiebron met veelal vergaande detaillering voor de sectoren melkvee, vleesvee, geiten, schapen, paarden, varkens, pluimvee, nertsen en konijnen.

Saldoberekeningen en KWIN 2.0

Voor alle sectoren is een saldoberekening weergegeven in KWIN-Veehouderij. Met de rekentool KWIN 2.0 maak je zelf eenvoudig saldo- en kostprijsberekeningen op je tablet of computer. Door uitgangspunten als prijzen voor voer, melk, vlees, eieren, aankoop dieren en technische kengetallen in te vullen, kun je naast het KWIN-saldo een bedrijfsspecifiek saldo of kostprijs berekenen. Hiermee krijg je meer inzicht in je situatie en sta je sterker als je overlegt met je klant, adviseur of financier. Bekijk hieronder een demonstratie van de mogelijkheden van de rekentool:



Bron: WUR 
Publicatiedatum: