Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reudink Melkveedagen: 6 en 13 september

"Enthousiaste ondernemers die in hart en nieren biologisch zijn"

Tholen - Reudink organiseert op 6 en 13 september voor de derde keer de Melkveedagen voor biologische melkveehouders. "Voor het eerst hebben we voor twee locaties gekozen om zo veel mogelijk boeren de gelegenheid te geven deel te nemen. Op woensdag 6 september zijn we te gast bij Wim en Thecla van Zandbrink in Achterveld en een week daarna ontvangen we onze gasten op de Agara Hoeve in Dwingeloo", vertelt Robert van Dorst, specialist biologische rundveehouderij bij Reudink.

Uiteraard krijgen de ondernemer(s) van de bio-melkveebedrijven waar de Melkveedagen gehouden worden de kans om zich voor te stellen en meer over het bedrijf te vertellen. "Dit zijn enthousiaste ondernemers die in hart en nieren biologisch zijn en streven naar een goed rendement. Dit doen ze onder meer door te investeren in goede weidegang en de juiste voeders. Biologisch is een sector waar we trots op mogen zijn en dat willen we uitdragen tijdens de Melkveedagen. We hopen dat het de bezoekers zal inspireren."

Ronald van Marlen, directeur van stichting EKO-keurmerk, geeft op beide Melkveedagen een presentatie: 'Hoe benutten wij de kansen en uitdagingen van de EKO-melkveehouderij in ons voordeel'. "We hangen altijd een bepaald thema aan de Melkveedag of nodigen een spreker uit. Dit keer is dat dus Ronald van Marlen, een enthousiaste man met een goed onderbouwd verhaal. Hoe is biologisch ontstaan, waar komen we vandaan en wat zijn de kansen en bedreigingen in de sector?", geeft Robert aan. 's Middags gaan de gasten de wei in. "Daar krijgen ze van onze weidecoach extra uitleg over onder andere het benutten van grasklaver en houden ze daar een interactieve discussie over. De dag levert de deelnemers veel direct toepasbare kennis over een optimale weidegang en frisse ideeën voor hun onderneming."Ook potentiële omschakelaars

Alle in Nederland actieve biologische melkveehouders en geitenhouders zijn uitgenodigd. Robert heeft ook verschillende potentiële omschakelaars op de hoogte gebracht van de Melkveedagen. "In Nederland is de grootste omschakelingsgolf achter de rug. De meesten zijn vorig jaar al omgeschakeld. Toen was het gat tussen de biologische en gangbare melkprijs vrij groot. En daar kwamen de perikelen rond fosfaat natuurlijk ook bij. Er is nu wel een redelijke groep die daar nog achteraan komt, maar die is een stuk kleiner dan vorig jaar. Elke melkveehouder of geitenhouder werkzaam in of met interesse in de biologische sector, is van harte welkom."

Aanmelden kan via [email protected] of bij uw specialist (onder vermelding van welke datum en het aantal personen).

Kijk voor meer informatie op de website van Reudink, of neem contact op met:

Robert van Dorst
Reudink
Kwinkweerd 5
7241 CW Lochem
T: 0573 288800
M: 06 30326805
[email protected]
www.reudink-bio.eu