BIO PLANÈTE introduceert drie varianten proteïnemeel, gemaakt van uitsluitend natuurlijke en biologische grondstoffen, die ontstaan door het uitpersen van olie.
Het betreft walnootmeel, lijnzaadmeel en pompoenpittenmeel. Nadat de olie uit de zaden, pitten en noten is geperst, worden deze tot fijn meel vermalen. Het meel is rijk aan proteïnen, vezels en mineralen en heeft een aroma dat varieert van neutraal mild, nootachtig kruidig tot aardachtig hartig. De producten zijn veganistisch, glutenvrij en biologisch en verschijnen in 250 gramsverpakkingen.Pompoenpittenmeel

Het hartig geurende pompoenpittenmeel is uitsluitend afkomstig uit de pitten van Oostenrijkse pompoenen, die voorafgaand aan de persing subtiel geroosterd worden. Met zijn hartige, aromatische smaak past het meel bijvoorbeeld bij groene smoothies en dipsausjes. Het pompoenpittenmeel is geschikt om groente, vlees en vis te paneren. Baksels zoals brood, broodjes en hartige crackers krijgen een natuurlijk groene kleur, als je een deel van de tarwebloem uit het recept vervangt door pompoenpittenmeel. Het meel is glutenvrij en is proteïnerijk. Het pompoenpittenmeel bevat 59% proteïne.

Walnootmeel

De noten waaruit het fijne walnootmeel gewonnen wordt, zijn afkomstig van oude walnootbomen van Europese herkomst. Het glutenvrije en proteïnerijke meel past goed bij shakes, muesli, yoghurt en sauzen. Door bij het bakken een deel
van de tarwebloem uit het recept te vervangen door walnootmeel, verhoog je op eenvoudige wijze het proteïnegehalte. Tegelijkertijd geeft het walnootmeel met zijn typische, licht kruidige walnootsmaak het baksel een karakteristieke smaak mee. Het walnootmeel bevat 47% proteïne.

Lijnzaadmeel

Het milde lijnzaadmeel heeft een neutrale smaak en wordt uit de zaden van Duitse vlasplanten gewonnen. Het is glutenvrij en rijk aan proteïnen. De tarwebloem in bijvoorbeeld brood-, koek-, of muffinrecepten kan goed vervangen worden door lijnzaadmeel, waardoor het proteïnegehalte verhoogd wordt. Dankzij zijn vloeistofbindende eigenschappen is lijnzaadmeel ideaal om sauzen te binden. Het lijnzaadmeel bevat 33% proteïne.

Voor meer informatie:
BIO PLANÈTE
Ölmühle Moog GmbH
Klappendorf 2
01623 Lommatzsch, Duitsland
T: +49 35241 82080
sales@bioplanete.com
www.bioplanete.com