Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Staan zeker open voor natuurvoedingswinkels"

My First Yoni

Tholen – Onlangs heeft Yoni de campagne 'My First Yoni' geïnitieerd, om meisjes die voor het eerst ongesteld worden van uitleg en tips te voorzien. "Via deze online campagne kunnen zij een boekje downloaden met daarin meer informatie. Ook vertellen op de website acht vrouwen over hun eerste ongesteldheid. De reacties op de campagne zijn erg positief", vertelt Christel Willers. Ze geeft aan dat de campagne perfect in de strategie van Yoni past: "Wij willen dat tampons en maandverband van biologisch katoen voor alle vrouwen beschikbaar zijn. Ze moet altijd even de fiets kunnen pakken om Yoni te kopen." Sinds oktober is Yoni bij Albert Heijn verkrijgbaar. "Daar hebben we echt naartoe gewerkt en dit is een heel belangrijke stap voor het merk Yoni."


Een beeld uit de informatiefolder van de My First Yoni-campagne.

Ze geeft aan dat heel veel vrouwen niet weten waar de tampons, maandverband en inlegkruisjes die ze gebruiken van gemaakt worden. "Ze hebben er vaak simpelweg nog nooit over nagedacht. Ze willen wel weten van welke stoffen hun kleding gemaakt is en hoe hun eten geproduceerd wordt, maar onze producten gaan natuurlijk nog een stapje verder. Veel mensen gaan er vanuit dat tampons, maandverband en inlegkruisjes van katoen gemaakt worden. Het 'katoen-gevoel' betekent echter nog geen katoen. De meeste tampons en maandverband worden van synthetisch materiaal gemaakt en kunnen zelfs plastic bevatten. Dit terwijl het zo belangrijk is dat voor de productie van dergelijke producten goede stoffen gebruikt worden. De producten komen immers dichtbij een belangrijke en absorberende plek."

Christel is content manager bij Yoni. "Belangrijk is om het verhaal achter Yoni zoveel mogelijk te vertellen. We trekken dit ook breder, zo willen we de taboe die rond deze producten bestaat doorbreken." Het populairst zijn de tampon medium en maandverband medium. Sinds kort is er ook een tamponkoker van Yoni beschikbaar. Daarin zitten tampons in drie verschillende maten. "Vanwege het design hopen we dat onze klanten het leuk vinden om te laten zien. De koker staat bijvoorbeeld mooi op de wc."


De tamponkokers.

Producten

Yoni is op de verpakking heel open over de ingrediënten. "Dit in tegenstelling tot andere merken. Yoni is namelijk de enige in Nederland met tampons, maandverband en inlegkruisjes die gemaakt zijn van bio-katoen. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn wel meerdere aanbieders van soortgelijke producten. Dat juichen wij alleen maar toe, want dat betekent dat het goede alternatief voor meer vrouwen beschikbaar is." De herkomst van het bio-katoen verschilt volgens Christel per lotnummer. "Met dit lotnummer kun je achterhalen waar het vandaan komt en waar de oorsprong van het bio-katoen ligt. Al onze producten gecertificeerd door de Soil Association en dus gemaakt van GOTS-katoen."Het bedrijf bestaat nu drie jaar. Mariah Mansvelt-Beck kreeg een aantal jaar daarvoor van de dokter het advies om biologisch katoenen tampons te gaan gebruiken. Dit bleek een hele zoektocht en daarmee een gat in de markt. Hier besloot ze dan ook mee aan de slag te gaan. Naast Albert Heijn en Etos liggen de Yoni-producten ook bij Marqt en wat kleinere spelers in de schappen. "We staan ook zeker open voor levering aan natuurvoedingswinkels. Opname in die winkels zal het alleen nog maar eenvoudiger maken voor vrouwen om onze producten aan te schaffen." Via de webshop verkoopt Yoni op dit moment ook al in het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland. "We zijn nu actief bezig met bekijken hoe we de winkels in Duitsland en België het beste kunnen benaderen."

Voor meer informatie:
christel@yoni.care
www.yoni.care