Kamerleden terug van reces voor spoeddebat eiercrisis

Kamerleden van de commissie Economische Zaken onderbreken hun zomervakantie voor een spoeddebat over de eiercrisis. Het debat vindt volgende week plaats. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde hiermee in en eist opheldering over de besmetting van Nederlandse eieren met fipronil. De schade wordt momenteel geschat op 150 miljoen euro. Dat meldt NOS.

De Kamerleden willen weten waarom de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) pas in juni dit jaar in actie is gekomen, terwijl een tipgever het probleem in 2016 al aan de kaak stelde en daarbij het gewraakte expliciet Chickfriend noemde.

De volledige Tweede Kamer keert pas begin september weer terug van het zomerreces. Zonder hun aanwezigheid kan er ook nog niet gestemd worden over ingediende moties. Probleem is wel dat staatssecretaris Van Dam van Landbouw op 1 september aan de slag gaat als lid van de Raad van Bestuur bij de NPO. Enkele Kamerleden stellen dat hij eerst het eierdebat volledig moet afronden, vooraleer hij aan zijn nieuwe functie kan beginnen.

Bron: NOS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.