Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kamerleden terug van reces voor spoeddebat eiercrisis

Kamerleden van de commissie Economische Zaken onderbreken hun zomervakantie voor een spoeddebat over de eiercrisis. Het debat vindt volgende week plaats. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde hiermee in en eist opheldering over de besmetting van Nederlandse eieren met fipronil. De schade wordt momenteel geschat op 150 miljoen euro. Dat meldt NOS.

De Kamerleden willen weten waarom de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) pas in juni dit jaar in actie is gekomen, terwijl een tipgever het probleem in 2016 al aan de kaak stelde en daarbij het gewraakte expliciet Chickfriend noemde.

De volledige Tweede Kamer keert pas begin september weer terug van het zomerreces. Zonder hun aanwezigheid kan er ook nog niet gestemd worden over ingediende moties. Probleem is wel dat staatssecretaris Van Dam van Landbouw op 1 september aan de slag gaat als lid van de Raad van Bestuur bij de NPO. Enkele Kamerleden stellen dat hij eerst het eierdebat volledig moet afronden, vooraleer hij aan zijn nieuwe functie kan beginnen.

Bron: NOS

Publicatiedatum: