Pasteurisatieproces met behoud van textuur en smaak
De verpakking is heel belangrijk voor de kwaliteit van Lilifruit. Het bijzondere aan Lilifruit is het welproces van 6 à 12 uur. "We wellen de gedroogde biologische zuidvruchten bewust héél langzaam om de natuurlijk ingrediënten zo veel mogelijk te behouden. Aan het eind van het proces heeft de vrucht zelf al het lauwe water als een spons opgezogen. Vervolgens pasteuriseren we het product in de stazak zelf. Hierdoor blijft de textuur, de pure smaak en de THT gewaarborgd."De volgende stap, geeft Apontoweil aan, is een helemaal biologisch afbreekbare verpakking. Maar dat is nog wel uitdaging gezien het pasteurisatieproces dat moet plaatsvinden in de stazak zelf.
Udea verkoopt sinds begin 2014 de producten van Lilifruit ondanks hun bezwaren tegen de extra omverpakking. Apontoweil is blij dat Udea geduld heeft gehad ten aanzien van aanpassing van de verpakking. "Het geloof in de kwaliteit van het biologische product is zowel bij Udea als bij Fris Gedroogd Fruit erg groot. De komende periode gaan we veel proeverijen verzorgen in de Ekoplaza winkels om de consument te informeren en te enthousiasmeren."
Over FGF
Fris Gedroogd Fruit is eind 2013 opgericht. Hans Apontoweil stapte het kantoor binnen van de ambachtelijk bewerker in Zuidwest Frankrijk (Fruitgourmet) en was meteen onder de indruk van de zachtheid en de pure smaak. Het feit dat het (biologische) gedroogde fruit lang houdbaar is en zijn textuur en smaak helemaal behoudt door de wijze van verwerken, zorgde ervoor dat kort na deze kennismaking, beide bedrijven overgingen tot een strategische samenwerking. Fris Gedroogd Fruit levert in Nederland aan speciaalzaken, horeca, zorginstellingen, cateraars, kantines en industrie.Voor meer informatie: www.frisgedroogdfruit.nl