Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lilifruit nu in milieuvriendelijkere stazakken

De nieuwe verpakkingen van Lillifruit zijn er. De 150 gram Lilifruit stazakken van Fris Gedroogd Fruit liggen vanaf heden in de Ekoplaza winkels. Hans Apontoweil, eigenaar van Fris Gedroogd Fruit: "Ik heb er behoorlijk wat moeite voor moeten doen, maar ik ben blij dat de kunststof Lilifruit bekers met extra plastic omverpakking zijn vervangen door stazakken. Zo zijn we weer een stapje verder op de weg naar helemaal biologisch en duurzaam."Pasteurisatieproces met behoud van textuur en smaak

De verpakking is heel belangrijk voor de kwaliteit van Lilifruit. Het bijzondere aan Lilifruit is het welproces van 6 à 12 uur. "We wellen de gedroogde biologische zuidvruchten bewust héél langzaam om de natuurlijk ingrediënten zo veel mogelijk te behouden. Aan het eind van het proces heeft de vrucht zelf al het lauwe water als een spons opgezogen. Vervolgens pasteuriseren we het product in de stazak zelf. Hierdoor blijft de textuur, de pure smaak en de THT gewaarborgd."

De volgende stap, geeft Apontoweil aan, is een helemaal biologisch afbreekbare verpakking. Maar dat is nog wel uitdaging gezien het pasteurisatieproces dat moet plaatsvinden in de stazak zelf.Udea verkoopt sinds begin 2014 de producten van Lilifruit ondanks hun bezwaren tegen de extra omverpakking. Apontoweil is blij dat Udea geduld heeft gehad ten aanzien van aanpassing van de verpakking. "Het geloof in de kwaliteit van het biologische product is zowel bij Udea als bij Fris Gedroogd Fruit erg groot. De komende periode gaan we veel proeverijen verzorgen in de Ekoplaza winkels om de consument te informeren en te enthousiasmeren."

Over FGF

Fris Gedroogd Fruit is eind 2013 opgericht. Hans Apontoweil stapte het kantoor binnen van de ambachtelijk bewerker in Zuidwest Frankrijk (Fruitgourmet) en was meteen onder de indruk van de zachtheid en de pure smaak. Het feit dat het (biologische) gedroogde fruit lang houdbaar is en zijn textuur en smaak helemaal behoudt door de wijze van verwerken, zorgde ervoor dat kort na deze kennismaking, beide bedrijven overgingen tot een strategische samenwerking. Fris Gedroogd Fruit levert in Nederland aan speciaalzaken, horeca, zorginstellingen, cateraars, kantines en industrie.

Voor meer informatie: www.frisgedroogdfruit.nl
Publicatiedatum: