"Willem Kea: "Naast smaak ook presentatie steeds belangrijker"

Biologische kruiden in opmars

Tholen - Hoewel de zomervakantie aangebroken is, is er op de kruidenmarkt nog altijd een goede vraag. "Er zijn wereldwijd nogal wat weersperikelen. In Midden- en Zuid-Europa is het heel erg warm, terwijl het in Afrika - en dan met name Kenia - weer erg koud is geweest tot hagel en sneeuwbuien toe", vertelt Willem Kea van Greenfresh uit Rijnsburg.
 

V.l.n.r. met de klok mee: citroenmelisse, mint, citroentijm en ananassalie

Zo ver als nodig

"Ons credo is altijd: We sourcen zo dichtbij als mogelijk en zo ver als nodig. Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk lokaal in Nederland, België en Duitsland te scoren, maar we hebben ook onze lijntjes wereldwijd in Afrika, Amerika en het Midden-Oosten om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Zo zie je momenteel de Ethiopische teelt een goede ontwikkeling doormaken. Oost-Europa is zowel in productie als consumptie in opkomst en ook in Kenia is de groei er nog niet uit", vertelt Willem.


 

Bieslook

"Momenteel is er een goede vraag naar bieslook. Ook de vraag naar koriander is momenteel groot, ook omdat de Spaanse aanvoer door de warmte in gebreke blijft. Basilicum is standaard een populair zomerkruid. We leveren steeds meer kruiden verpakt in alle sorteringen, ook voor export", vertelt Willem. Greenfresh maakt daarnaast een behoorlijke groei door in biologische kruiden. "Ten opzichte van de gangbare kruiden zijn dit nog beperkte volumes, maar bio is wel in opmars."


 

Cocktails

Supermarkten ruimen steeds meer schapruimte in voor kruiden en vanuit de gespecialiseerde groothandels en horeca is er een vraag naar kruiden voor in de thee en cocktails. "Dat heeft voor een boost gezorgd in de vraag naar speciale muntsoorten, eetbare bloemen, lavendel en citroenverbena. Interessant is dat naast de smaak ook de presentatie steeds belangrijker wordt. Zo kun je tegenwoordig steeds vaker naar een speciaalzaak voor een mooi kruidenboeket met bloeiende salie en tijm."
 
Voor meer informatie:
Greenfresh
Vinkenweg 50 B
2231 NT Rijnsburg
Tel: +31 7140 10806
Fax: +31 7140 10012
willemkea@greenfresh.nl
www.greenfresh.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven