Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bakkerij 'Van Eigen Deeg' kiest voor composteerbare verpakking Bio4pack

Alweer stapt een producent van levensmiddelen over op een sustainable verpakking van Bio4Pack: ambachtelijke koekjesbakker ‘Van Eigen Deeg’ uit Nijmegen. Wanneer je op een verantwoorde wijze koekjes bakt zoals dat bij 'Van Eigen Deeg' wordt gedaan, dan hoort daar vanzelfsprekend een verantwoorde verpakking bij. Een verpakking gemaakt van traditionele grondstoffen.



Bio4Pack kwam met de oplossing; een composteerbare verpakking bestaande uit een 2-laags cellulose binnenwerk dat aan de buitenzijde voorzien is van een papieren wikkel vervaardigd uit landbouwafval (PaperWise). Het cellulose binnenwerk laat zich goed sealen waardoor de koekjes vers en knapperig blijven. Ook de etiketten en de lijm die gebruikt wordt voor de etiketten voldoen aan de strenge EN13432 norm voor compostering. De verpakking mag na gebruik dan ook in de groene afvalbak en vergaat in een professionele composteringsinstallatie binnen 90 dagen.



Bio4Pack is blij met de opdracht van 'Van Eigen Deeg'. Het aantal productcategorieën waarbij sustainable verpakkingen van Bio4Pack worden gebruikt groeit hiermee weer verder.

Voor meer informatie: www.bio4pack.com
Publicatiedatum: