Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verpakkingen Marinoë biologisch zeewier

De verpakkingen van Marinoë hebben minder inhoud gekregen. Dat resulteert in een interessantere aanschafprijs voor de consument: zodat ook zij zeewier kunnen uitproberen. Marinoë is een Frans bedrijf (Bretagne) opgericht door Marie-Dominique en Patrick Plan en brengt al meer dan 20 jaar laagdrempelige producten, variërend van pure wieren, vers en droog, tot tapenades en pesto's, op basis van Frans zeewier, op de markt.



Er zijn verschillende soorten gedroogde zeewieren op de markt, onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: groenwier, bruinwier en roodwier. Zij onderscheiden zich in vorm, gebruik en smaak. Een bruinwier is bijvoorbeeld wakamé, dat je maar 10 minuten hoeft te wellen en vervolgens 10 keer in volume toeneemt. Je voegt het toe aan soepen, sauzen, salades of allerhande gerechten. Roodwier kennen de meesten van sushi, de nori. Nori is verkrijgbaar in vellen, maar ook in vlokken om eenvoudig over je gerecht te strooien. En groenwier is bijvoorbeeld de zeesla, die samen met de roodwieren nori en dulse het product visserssalade vormt. Klik hier voor voorbeelden van toepassingen met zeewier.

Marinoë heeft zee-blauwe verpakkingen ontworpen met een afbeelding van de zeewier voorop en een transparante strook om het wier te kunnen zien. De producten zijn nu verpakt in 35 grams verpakkingen met prijzen van 4,95 tot 5,75 euro). De nori sushi vellen, de eerste biologische sushi vellen van Nederland zitten verpakt per 10 vellen/30 gram en hebben een adviesprijs van 6,95 euro.

Voor meer informatie: www.yourwell.nl
Publicatiedatum: