Tholen - Een delegatie uit Zuid-Korea heeft onlangs een bezoek gebracht aan Deli Harmony in Hedel. Ook werden ze rondgeleid op de biologische varkenshouderij van Hans Donkers in Uden. "De mannen zijn actief in de New Business TFT-Strategy en financiƫn/bankenwereld en brachten een bezoek aan allerlei bedrijven in Europa. Dit om een beeld te krijgen van de landbouwontwikkelingen hier", vertelt Henk van Oers van Deli Harmony.

Ze zijn door heel Europa gereisd om landbouwbedrijven en de verwerkers van landbouwbedrijven te bezoeken, zo geeft Henk aan. "Vandaar dat ze ook een bezoek gebracht hebben aan Deli Harmony. Ze waren onder de indruk van het nieuwe pand en de smaakvolle vleeswaren en worstsoorten die we hier produceren. Evenals de filosofie erachter: We willen graag een goed eerlijk en lekker product maken, zonder toegevoegde hulpstoffen die er niet in thuis horen. En hiervoor grondstoffen gebruiken uit een goed landbouwsysteem en dat is de biologische landbouw voor mij. Dit sprak hen erg aan."


Henk van Oers met de Zuid-Koreanen.

Henk vertelt dat de mannen ook bij biologische varkensboer Hans Donkers in Uden op bezoek zijn geweest. "Dit om een volledig beeld van de bio-vleeswarenketen te krijgen." Volgens Henk hebben de Zuid-Koreanen in Nederland bedrijven bezocht die actief zijn in de verschillende lagen van de landbouw. Henk: "Ze hebben ook gangbare bedrijven bezocht, met biologisch de bovenkant van de markt bekeken en rondgekeken op bedrijven die in het 'tussensegment' actief zijn."

Biologische varkenshouderij

Om een beeld te krijgen van hoe het er aan toe gaat op een Nederlandse biologische varkenshouderij bezochten de Zuid-Koreanen dus ook het bedrijf van Hans Donkers. "Dergelijke rondleidingen geef ik al jaren. Er zijn ik weet niet hoeveel nationaliteiten over de vloer geweest hier, onder meer uit Japan, Mexico, Oeganda, Canada en China. Het is een mooie manier om de sector te promoten, door de mensen de stal te laten zien. Een betere promotievorm is er niet. Ik begreep tijdens het bezoek dat de mannen in Zuid-Korea een soortgelijke keten op willen zetten. Daarom besloten ze over de grens te gaan kijken naar de mogelijkheden."

Ook in Uden worden vandaag tropische temperaturen bereikt. Hoe gaat Hans daar mee om? "Voor de zeugen valt het wel mee als je zorgt dat je een mooie modderpoel hebt. Vanmorgen zijn ze even buiten geweest en nu liggen ze bijna allemaal binnen. Dat is nu toch wel de meest ideale plek. Later in de middag lopen ze vaak weer zelf naar buiten toe."

Voor meer informatie:

Henk van Oers
Deli Harmony
De Hootkamp 6
5321 JT Hedel
073 5995683
info@deliharmony.nl
www.deliharmony.nl

Hans Donkers
Kikis
Hoogstraat 2
5406 TH Uden
0413 344545
info@kikis.nl
www.kikis.nl