Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Keuze voor biologisch voor ons een gevoelskwestie"

Hoeve 'de Bonte Bentheimer' tevreden debutant

Tholen - Hoeve 'de Bonte Bentheimer' was één van de debutanten van Lekker naar de Bioboer. De voormalige horecaondernemers Ron Gelderman en Majola van Dijk hebben deze boerderij begin dit jaar gekocht en zijn erg druk met het opknappen. Ron vertelt dat het een geslaagd weekend was. "Met wat wij gewend zijn van open dagen, was het super. Gisteren was het wel heel warm, maar dit maakte de bezoekers niet minder enthousiast. Zaterdag hebben we rond de 200 bezoekers mogen verwelkomen en gisteren ongeveer de helft daarvan."

Sinds eind maart is de boerderij aangemeld bij Skal. Vanaf 27 september mogen Ron en Majola het eerste officiële biologische vlees van de eigen boerderij gaan verkopen. De keuze voor een biologische bedrijfsvoering was een logische, meent Ron. "Vanaf 1 april zijn wij als biologische varkenshouderij en -fokkerij gecertificeerd. We zijn ook bezig met kippen en deze week komt de eerste lakenvelder koe met kalf op het bedrijf aan. We vinden het belangrijk om het milieu niet te belasten en de keuze voor biologisch is voor ons ook een gevoelskwestie. Met het dierenwelzijn heeft het voor ons niet heel veel te maken, want wij zijn al goed voor onze dieren, maar de ontlasting van het milieu is een heel belangrijke drijfveer. We hebben minder te maken met allerlei toevoegingen, daardoor verdwijnt in mijn ogen een deel van de smaak en beleving. Dit zorgt voor vlees van een mooiere kwaliteit."


De boerderijwinkel.

Ron erkent dat de overstap van horeca naar het agrarische leven heel groot is. "We hebben heel hard gewerkt sinds februari en willen graag het resultaat daarvan laten zien. Daarvoor was Lekker naar De BioBoer een ideale gelegenheid. We willen graag zoveel mogelijk mensen laten genieten van de mooie producten die gemaakt worden van onze dieren. We zijn ook erg blij met de goede samenwerking met onze buren aan Kappersweg 5, boerderij Nieuwenburgt."



Naast varkens scharrelen er inmiddels ook kippen rond op de boerderij en Ron geeft aan dat daar de komende maanden ook koeien bij gaan komen. "We hebben uitsluitend zeldzame huisdieren." Bezoekers konden het afgelopen weekend een kijkje nemen in de stallen, bij de paarden en in de moestuin. Bezoekers konden ook verschillende soorten worst en hammen proeven (gemaakt van de eigen dieren). En voor de kinderen waren er ook diverse activiteiten, waaronder koemelken en een springkussen. Ook de boerderijwinkel was open. Boerderijwinkel RonRon opent op zaterdag 24 juni officieel. De openingshandeling zal verricht worden door wethouder Vughts.

Voor meer informatie:

Ron Gelderman
Hoeve 'de Bonte Bentheimer'
Kappersweg 3
6956 CC Spankeren
06 29005390
ronenmajola@hotmail.nl
www.scharrelvarken.info