Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Test je kennis over biovlees: de antwoorden

Winnaar barbecue biowedstrijd bekendgemaakt

De campagneweek van BioForum Vlaanderen over biovlees is afgelopen. Dat geldt ook voor de wedstrijd 'Test je kennis over biovlees'. Net geen 1700 unieke deelnemers waagden hun kans. De winnaar van deze wedstrijd is Katia Vanlaeken uit Kampenhout. Zij gaf de drie juiste antwoorden en benaderde de schiftingsvraag het beste.Precies 661 mensen gaven het juiste antwoord op de drie vragen. Blijkbaar waren de vragen niet voor iedereen even makkelijk. Benieuwd naar de juiste antwoorden? Lees dan vooral verder.

Vraag 1. Hoe komen biokalfjes ter wereld? 
Vraag 2. In tegenstelling tot gangbare kippen kunnen biokippen vrij naar buiten om te eten, te bewegen en naar hartenlust te scharrelen. Welke bewering is NIET waar?

Vraag 2: In tegenstelling tot gangbare kippen kunnen biokippen vrij naar buiten om te eten, te bewegen en naar hartenlust te scharrelen. Welke bewering is niet waar?
A. Biokippen mogen naar buiten vanaf 6 weken, en dat van 11u tot zonsondergang.
Vraag 3. Een bioveehouder houdt zijn varkens gezond door in te zetten op preventieve gezondheidszorg. Hoe doet hij dat? Eén van deze opties is NIET waar - welke? 
D. De biggen kunnen 40 dagen moedermelk drinken.

Bron: Bio Mijn Natuur
Publicatiedatum: