Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioMelk Vlaanderen-BioLait Wallonie wordt Biomilk.be

Biomelk Vlaanderen cvba werd begin 2002 opgericht door een groep Vlaamse melkveehouders. In 2006 sloten een groep Waalse melkveehouders zich bij de coöperatie aan. Sindsdien noemde ze zich Biomelk Vlaanderen - Biolait Wallonie. In 2017 werd een naamsverandering doorgevoerd. De coöperatie heet nu Biomilk.be.

De coöperatie is exclusief Belgisch. Ze groepeert 25 familiale melkveebedrijven die verspreid liggen over heel Vlaanderen en een gedeelte van Wallonië. Het doel van Biomelk Vlaanderen – Biolait Wallonie is om de biologische koemelk van de leden te bundelen en gezamenlijk te verhandelen aan de best mogelijke voorwaarden. De coöperatie wil hierbij haar leden niet alleen een garantie bieden op de afzet van hun melk, maar ook een kostendekkende en stabiele melkprijs, waardoor de boeren een leefbaar bedrijf met toekomst kunnen uitbouwen.

Alle leden vormen samen de Algemene Vergadering van de coöperatie en duiden het bestuur aan dat instaat voor het dagelijkse beleid en beheer. Biomelk Vlaanderen – Biolait Wallonie wordt op die manier volledig door en voor bioboeren bestuurd.

Bron: Biomilk.be
Publicatiedatum: