Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oproep Biohuis en Natuurweide:

"Stuur Van Dam onderbouwd verzoek voor vrijstelling"

Nu de rechtbank Den Haag alle eisers (ruim 50, waaronder ook diverse biobedrijven) in zes kort geding zaken heeft vrijgesteld van de Fosfaatreductieregeling 2017, ligt de weg open voor anderen in een vergelijkbare situatie. De rechtbank had daarbij oog voor de speciale positie van biologische bedrijven. Biologische melkveehouders die ook gedupeerd worden door de Regeling en in aanmerking willen komen voor een vrijstelling, dienen zo snel mogelijk een onderbouwd verzoek aan Van Dam te sturen. Er is voor hen een voorbeeldbrief met toelichting beschikbaar bij Natuurweide en Biohuis via dit e-mailadres.
 
Van Dam heeft op 12 mei bekend gemaakt dat hij een spoedberoep aanvraagt tegen het vonnis van de rechtbank. Dat is geen belemmering om het genoemde verzoek in te dienen. Het geeft wel aan dat er nog geen garantie is op succes. Ook daarom blijven Biohuis en Natuurweide hun argumenten onder de aandacht brengen bij de partijen in de Eerste Kamer en Tweede Kamer, die deze week over dit onderwerp debatteren. Volgende week stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel fosfaatrechten.
 
Procederen kost geld. Er is een speciale rekening opengesteld om de rechtsgang van de biologische melkveehouders te ondersteunen. De organisaties vragen daarom om een bijdrage. (NL49TRIO0338585125 t.n.v. De Natuurweide)

Voor meer informatie: www.biohuis.org


 
Publicatiedatum: