Nieuw: biologisch kippenvoer speciaal voor hobbykippen

Voerwaarts is fabrikant van specialistische diervoeders. Het bedrijf brengt nu een vernieuwende serie biologische kippenvoeders onder de merknaam 'Via Organica' op de markt. Biologisch voer is echt anders dan gangbaar voer. De granen en zaden en hun bijproducten zijn vrij van genetische manipulatie (GMO) en zijn biologisch geteeld. Maar ook bij de bewerking van die zaden en granen is er een groot verschil.In gangbaar voer wordt bijvoorbeeld sojaschroot gebruikt dat uit soja wordt gewonnen met het omstreden oplosmiddel hexaan. Bij biologische eiwit van sojabonnen wordt de eiwitfractie door mechanische persing gewonnen.

Er zijn natuurlijk ook al EKO-kippenvoeders op de markt, deze zijn geschikt en toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw. In EKO-kippenvoer wordt nog altijd een klein percentage gangbare grondstoffen gebruikt. In Via Organica biologisch kippenvoer is 100% van de agrarische grondstoffen van biologische teelt.
De Via Organica kippenvoeders leggen niet de nadruk op een hoge legproductie, maar op een gezonde kip. De volgende varianten zijn beschikbaar in verpakkingen van 4kg en 12,5kg: Bio Scharrelmix, Bio Scharrelgraan, Bio Legkorrels en Bio Kuiken Opgroeimix.

Voor meer informatie: www.biologischkippenvoer.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.