Vallei van Rio Negro-rivier bakermat voor Argentijnse hardfruitteelt

Hugo Sanchez teelt biologische appelen en peren voor Nature & More in Argentinië. De vallei van de Rio Negro rivier heeft altijd een perfect klimaat gehad voor de teelt van appelen en peren. De combinatie van voldoende bescherming in de vallei, de twee rivieren die door de vallei lopen en de vruchtbare grond maken het gebied tot een van de meest productieve appel- en perengebieden ter wereld. Vooral sinds 1922, toen de spoorweg tussen de vallei en de haven van Buenos Aires gereed kwam, is de productie enorm gegroeid.

De boomgaarden van Patagonian Fruits beslaan ruim 600 hectare en worden afgescheiden door rijen populieren die de wind breken en dus de fruitbomen beschermen. De telers die aangesloten zijn bij Patagonian Fruits zijn veelal familiebedrijven die van generatie op generatie worden doorgegeven. De coöperatie ondersteunt de telers met machines en met centrale logistiek. Ook worden zij in de teelt bijgestaan door teeltbegeleiders.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.