Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ulla Andersen, Green Gourmet:

"Gevriesdroogde boerenkool past beter bij moderne levensstijl"

Tholen – Foodies zijn het erover eens: de groente van het jaar is boerenkool. De groente past goed in de huidige gezondheidstrend. In Denemarken wordt het groene krachtvoer geroemd om zijn Viking-mentaliteit en overlevingsinstinct, daar het temperaturen van -20 °C overleeft. "Om de groente ook ná de huidige wereldwijde opleving nog 'toekomstbestendig' te houden, moet de groente wel worden aangepast aan een moderne levensstijl", verklaart Ulla Andersen van het Deense Green Gourmet. "Gevriesdroogde boerenkool voorziet daarin."Het bedrijf begeeft zich sinds 2013 op de markt voor biologische boerenkool en richtte zich aanvankelijk met versproducten op de Aziatische markt. "We zagen dat landen in het Verre Oosten – met name Japan – zich geen raad wisten met verse boerenkool. In poedervorm zag men er wél de meerwaarde van in. Daarop besloten we ons volledig te gaan toeleggen op gevriesdroogde boerenkoolpoeder en -granulaten: een modern en trendy product dat past bij het hectische leven van jonge mensen vandaag de dag", vervolgt de onderneemster.Puttend uit haar eigen ervaring, voorziet ze dat de toekomst van boerenkool niet in vers ligt. "Grofweg dertig jaar geleden kende iedere Deen en Nederlander boerenkool. Over tijd raakte de groente uit de gratie, vanwege de ingewikkelde en eveneens arbeidsintensieve bereidingswijze. Wij voorzien met onze poeders en granulaten in een behoefte. Onze eindgebruikers willen in korte tijd gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen: gemak staat bij hen voorop. Daarom is het fijn dat onze boerenkool in bewerkte vorm eenvoudig in elk dieet ingemeten kan worden."De boerenkool van de poeders en granulaten, Deense Curly Cale, wordt geteeld in Denemarken en Duitsland. Door het vriesdrogen stopt het degeneratieproces en blijven vrijwel alle voedingsstoffen van de boerenkool behouden, mits dit proces diréct na de oogst wordt opgestart. Qua soortgelijk gewicht is het product in gevriesdroogde toestand tienmaal zo voedzaam als verse boerenkool. Ulla: "Zo maken we een extra geconcentreerde vorm van de superfood onder de groenten." In vacuümverpakking zijn de producten ten minste drie jaar houdbaar.Het poeder is geschikt voor warme en koude dranken (smoothies, soep, sportdranken), voedingssupplementen, cosmetica, brood en banket en nog tal van andere toepassingen. Zelfs voor ijs. "Een Japanse klant heeft ijs op de markt gebracht op basis van chocolade en boerenkool. Het poeder is neutraal van smaak. Je hebt dus niet de perceptie dat je groenten consumeert, maar je profiteert wel van de gezondheidseffecten", vertelt Ulla. Het granulaat daarentegen leent zich meer voor brood. De crunchy bladeren geven het brood een stevige bite mee.

"We zien dat de boerenkool-movement vanuit de VS, waar het allemaal begon, nu ook echt is overgewaaid in Azië en Europa. Boerenkool trekt aan, de volumes groeien en het einde is nog lang niet in zicht", blikt Ulla vooruit.

Voor meer informatie:
Ulla Andersen
Green Gourmet
T: +45-28198401
ulla.andersen@green-gourmet.dk
green-gourmet.dk