Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EkoPlaza Amsterdam-Zuid overvallen

Tholen – Biologische supermarkt EkoPlaza aan de Aalsmeerweg in Amsterdam-Zuid is gistermiddag slachtoffer geworden van een roofoveral. "Je houdt er altijd rekening mee dat zoiets kan gebeuren", zegt Clarie Duin, medewerker bij EkoPlaza. "Maar toch blijft het schrikken..."

Een gemaskerde man drong de winkel binnen en dwong het personeel om het geld in kas in een plastic zak te stoppen. De man ging er te voet vandoor. "De dader is inmiddels al ingerekend. Dankzij de burgernetmelding vanuit de politie werd de verdachte al snel opgespoord", vertelt Clarie.

Eind april werd in Amsterdam een biologische snackbar overvallen. "Misschien hebben de overvallers gewoon een goede smaak...", reageert Clarie als haar gevraagd wordt waarom overvallers in Amsterdam het op biologische winkels lijken te hebben gemunt. "Dat zijn vaak de kleinere winkels met minder geavanceerde veiligheidssystemen."

Bij de overval raakte niemand gewond. De betrokken collega is vandaag thuisgebleven en wordt begeleid door hulpinstanties, waaronder slachtofferhulp.