Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Ik kreeg bijna medelijden met de dader"
Gewapende overval op bio-snackbar in Amsterdam

Tholen Ė De schrik zat er goed in voor Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen. Gisteravond werd zij slachtoffer van een gewapende roofoverval. "Zoiets zie je natuurlijk nooit aankomen. In Bos en Lommer werden er al eerder meldingen van gemaakt, maar je verwacht nooit dat het zo dichtbij komt", vertelt ze. "Gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen."


Helen in de snackbar in 2013.

Iets na half 10 's avonds betrad een gewapende man het Amsterdamse pand op de Jan van Galenstraat. Op het moment van het voorval was zij nog als enige aanwezig in de snackbar. "Om het niet te laten escaleren kun je weinig anders dan de kalmte bewaren. De man oogde zeer wanhopig. Zowel tijdens het binnentreden als het verlaten van de zaak verontschuldigde de dader zich meerdere malen. Ik zei hem: je zult het wel nodig hebben. Ik kreeg bijna medelijden met hem."

De overvaller vluchtte vervolgens naar een nabijgelegen straat. Politieagenten kamden de buurt uit en hielden een man aan die aan het signalement voldeed. Hij wordt momenteel verhoord op het politiebureau. Nader onderzoek volgt nog.

"De schade lijkt mee te vallen. Het leek erop dat de dader voornamelijk op geld uit was. Ik had op dat moment weinig cash op zak. Laat er voor ongeveer 65 euro zijn buitgemaakt." Toch laat ze zich niet uit het veld slaan. "Ik heb hiervoor 17 jaar als conductrice op een trein gewerkt, daar maak je ook een hoop mee. Van klanten krijg ik de liefste reacties op Facebook, dat verzacht ook een hoop", besluit Helen. Ze stelt geen vervolgstappen te zullen nemen.

Voor meer informatie:
info.natuurlijksmullen@gmail.com
www.natuurlijksmullen.nl

Publicatiedatum: 21-4-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-5-2018 Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar
9-5-2018 EKO-certificaat zilver voor Mr. & Mrs. Watson
8-5-2018 Kindermaaltijden Jamie Oliver bevatten meer calorieŽn en vet dan fastfood
7-5-2018 "Werken volgens 'no waste'-principe houdt me scherp"
7-5-2018 3x vegetarisch en vegan eten in Londen
3-5-2018 Museumrestaurant Schokland vernieuwd
3-5-2018 Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis
3-5-2018 Restaurant Water en Brood gaat weer open
2-5-2018 Bartrends: biologische groentencocktails
1-5-2018 Vriendinnen gaan los in de keuken met biologisch fingerfood
30-4-2018 Folder wijst toeristen op bio-adressen in Gouda
26-4-2018 "Nu serveren we geen voer meer maar voeding"
24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *