Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Ik kreeg bijna medelijden met de dader"
Gewapende overval op bio-snackbar in Amsterdam

Tholen – De schrik zat er goed in voor Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen. Gisteravond werd zij slachtoffer van een gewapende roofoverval. "Zoiets zie je natuurlijk nooit aankomen. In Bos en Lommer werden er al eerder meldingen van gemaakt, maar je verwacht nooit dat het zo dichtbij komt", vertelt ze. "Gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen."


Helen in de snackbar in 2013.

Iets na half 10 's avonds betrad een gewapende man het Amsterdamse pand op de Jan van Galenstraat. Op het moment van het voorval was zij nog als enige aanwezig in de snackbar. "Om het niet te laten escaleren kun je weinig anders dan de kalmte bewaren. De man oogde zeer wanhopig. Zowel tijdens het binnentreden als het verlaten van de zaak verontschuldigde de dader zich meerdere malen. Ik zei hem: je zult het wel nodig hebben. Ik kreeg bijna medelijden met hem."

De overvaller vluchtte vervolgens naar een nabijgelegen straat. Politieagenten kamden de buurt uit en hielden een man aan die aan het signalement voldeed. Hij wordt momenteel verhoord op het politiebureau. Nader onderzoek volgt nog.

"De schade lijkt mee te vallen. Het leek erop dat de dader voornamelijk op geld uit was. Ik had op dat moment weinig cash op zak. Laat er voor ongeveer 65 euro zijn buitgemaakt." Toch laat ze zich niet uit het veld slaan. "Ik heb hiervoor 17 jaar als conductrice op een trein gewerkt, daar maak je ook een hoop mee. Van klanten krijg ik de liefste reacties op Facebook, dat verzacht ook een hoop", besluit Helen. Ze stelt geen vervolgstappen te zullen nemen.

Voor meer informatie:
info.natuurlijksmullen@gmail.com
www.natuurlijksmullen.nl

Publicatiedatum: 21-4-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2017 Dönerzaak krijgt Zilveren EKO-keurmerk
20-6-2017 Veel belangstelling vanuit cateraars voor EKO-netwerklunch
9-6-2017 Exki trekt stekker uit vestigingen New York
30-5-2017 Foodfestivals grootste groeier in drukke festivalmarkt
29-5-2017 Ronde van Amsterdam: demarrage van Dutch Special telers
24-5-2017 Ontbijt Atelier Thisis7.am opent in Amsterdam
19-5-2017 Yoghurt Barn retailondernemer van het jaar
17-5-2017 Gents bio-restaurant sluit op emotionele wijze haar deuren
16-5-2017 Biologische friet voor Feyenoord-Legioen
9-5-2017 Biologische horeca, merken en verkoop met elkaar verbinden
8-5-2017 Happietaria Wageningen levert ruim 36.000 euro op
24-4-2017 Organic Tasting Diner: speciale dinereditie Bio Proeflokaal
24-4-2017 "Biologisch? Ik ben daar niet zo van..."
21-4-2017 KOOC opent eerste verkooppunt in Zaltbommel
21-4-2017 Genomineerden Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt
20-4-2017 Pomms' opent vestiging in Zoetermeer
20-4-2017 Deens ziekenhuis serveert 75% biologisch voedsel
18-4-2017 Foodplein Festival Fier wederom volledig biologisch
14-4-2017 1.200 Belgische bedrijven krijgen biologische kant-en-klaarmaaltijden
14-4-2017 Willem&Drees en Beebox gaan verder als Willem&Drees

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *