Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Ik kreeg bijna medelijden met de dader"
Gewapende overval op bio-snackbar in Amsterdam

Tholen – De schrik zat er goed in voor Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen. Gisteravond werd zij slachtoffer van een gewapende roofoverval. "Zoiets zie je natuurlijk nooit aankomen. In Bos en Lommer werden er al eerder meldingen van gemaakt, maar je verwacht nooit dat het zo dichtbij komt", vertelt ze. "Gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen."


Helen in de snackbar in 2013.

Iets na half 10 's avonds betrad een gewapende man het Amsterdamse pand op de Jan van Galenstraat. Op het moment van het voorval was zij nog als enige aanwezig in de snackbar. "Om het niet te laten escaleren kun je weinig anders dan de kalmte bewaren. De man oogde zeer wanhopig. Zowel tijdens het binnentreden als het verlaten van de zaak verontschuldigde de dader zich meerdere malen. Ik zei hem: je zult het wel nodig hebben. Ik kreeg bijna medelijden met hem."

De overvaller vluchtte vervolgens naar een nabijgelegen straat. Politieagenten kamden de buurt uit en hielden een man aan die aan het signalement voldeed. Hij wordt momenteel verhoord op het politiebureau. Nader onderzoek volgt nog.

"De schade lijkt mee te vallen. Het leek erop dat de dader voornamelijk op geld uit was. Ik had op dat moment weinig cash op zak. Laat er voor ongeveer 65 euro zijn buitgemaakt." Toch laat ze zich niet uit het veld slaan. "Ik heb hiervoor 17 jaar als conductrice op een trein gewerkt, daar maak je ook een hoop mee. Van klanten krijg ik de liefste reacties op Facebook, dat verzacht ook een hoop", besluit Helen. Ze stelt geen vervolgstappen te zullen nemen.

Voor meer informatie:
info.natuurlijksmullen@gmail.com
www.natuurlijksmullen.nl

Publicatiedatum: 21-4-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
28-9-2017 Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
26-9-2017 Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
21-9-2017 Doozo gaat verder als Ekomenu
14-9-2017 La Place opent eerste restaurants in nieuwe Hudson’s Bay warenhuizen
14-9-2017 Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
12-9-2017 Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
5-9-2017 "Maaltijdbezorgservice is enorme groeimarkt"
31-8-2017 Boot Koffie opent nieuwe koffiebar in Amersfoort
24-8-2017 Amerikaanse basketbalspeler opent biorestaurant bij Walmart
23-8-2017 "Sluit mensen met allergie niet buiten"
22-8-2017 Smartmat en Dagvers introduceren kookbox met bio-ingrediënten
22-8-2017 Hotel op bio-boerenerf maakt beleving compleet
7-8-2017 Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
21-7-2017 Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
18-7-2017 Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
18-7-2017 Een speciaalbiertje en frietje uit één en dezelfde aardappel
17-7-2017 Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
14-7-2017 Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *