Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mardi F1: nieuwe zomerbloemkool voor biologische teelt

De nieuwe zomerbloemkool van Vitalis heeft nu officieel de naam Mardi F1 gekregen. Mardi F1 is vernoemd naar Marcel van Diemen ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als veredelaar. Marcel is begonnen met veredelen bij Enza Zaden in Enkhuizen en heeft in 2011 de overstap gemaakt naar Vitalis Biologische Zaden in Voorst.

De Mardi F1 is de afgelopen twee jaar onder het nummer E40W.611 met positieve resultaten getest op verschillende grondsoorten en in verschillende periodes. Het ras wordt daardoor het komende seizoen op grotere schaal geteeld bij meerdere biologische tuinders.

De Mardi F1 heeft 70 tot 80 groeidagen, afhankelijk van het seizoen, en is geschikt voor oogst vanaf juli tot begin oktober. Het ras heeft een opgerichte groei en is voldoende zelfdekkend. De kolen zetten uniform waardoor slechts enkele oogstgangen nodig zijn. De Mardi F1 viel ook op vanwege het hoge percentage oogstbare kolen.Vitalis veredelt al jaren op klassieke wijze bloemkoolhybrides, dus bloemkoolrassen zonder CMS. Zomerbloemkool Edith F1 was het eerste ras uit dit bloemkoolveredelingsprogramma. Helaas moest met dit ras worden gestopt omdat het onmogelijk bleek er biologisch zaad van te produceren.

Vitalis is er trots op met de Mardi F1 weer een nieuwe zomerbloemkool voor biologische teelt te introduceren.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: