Tholen – Inmiddels verwerkt Veco Zuivel 120 miljoen kilogram zuivel op jaarbasis. Een wereld van verschil met de begindagen van het familiebedrijf, toen de grondleggers van het bedrijf, de familie Van Rouwendaal, nog op idyllische wijze kaas- en melkproducten op hun boerderij verkochten. "Het bedrijf is in de tussenliggende jaren in verregaande mate geprofessionaliseerd. Inmiddels oriënteren we ons met ons aanbod biologische en conventionele premiums op een internationaal speelveld. Zo zijn we actief in landen als Denemarken, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Polen en een aantal voormalige Oostbloklanden. Zelfs in China weten ze onze dagverse melk te waarderen. Het vertrouwen in Nederlandse melk is vanwege de kwaliteit en de betrouwbaarheid erg groot", vertelt Michiel Keijzer van Veco Zuivel.


De fabriek van Veco Zuivel in Zeewolde. De productiefaciliteit verwerkt 120 miljoen kilo zuivel op jaarbasis.

"De focus binnen Veco Zuivel ligt op biologisch. Daarvoor heeft het bedrijf Vecozuivel biologisch in het leven geroepen, waar de productgroepen melk, yoghurt en boter onder vallen. Het is onze core business. Ik durf wel te stellen dat Veco Zuivel de biologische zuivelsector in Nederland groot heeft gemaakt", vervolgt Michiel. Het bedrijf was voorheen hoofdzakelijk retailgericht, maar richt zich nu in toenemende mate ook op nieuwe product-marktcombinaties binnen de industrie. Daartoe behoren klanten die actief zijn in de productie van brood en banket, sauzen, soepen en ijs. Daarbuiten is Veco Zuivel ook actief in het natuurvoedingskanaal met tal van consumentenverpakkingen.

"Voor industriële toepassingen leveren wij boter in 10 kg blokken, 10 x 2 kg plakken en 25 kg blokken. De room is beschikbaar in bag-in-box-verpakkingen van 10, 500 en 1000 kg. Daar kunnen we van afwijken als klanten vragen om een specifieke receptuur in een andere verpakkingseenheid. We zetten alles op alles om hét aanspreekpunt te zijn en te blijven voor bio, retail en de industrie", licht Michiel toe.


Biologische boter in blok van 10 kg, voor gebruik in de industrie.

Stilstand is achteruitgang. Daarom blijft Veco Zuivel inzetten op innovaties binnen haar productaanbod, verpakkingen én bedrijfsinrichting. Het bedrijf wil graag een business partner zijn voor de langere termijn en hoopt samen met haar klanten gezamenlijke groei te realiseren. Soms door out-of-the-box te denken. Michiel: "Een lichtend voorbeeld daarvan zijn onze nieuwe product-marktcombinaties, waaronder halal, nu we ook het volume richting de Oosterse markten zien toenemen. En binnen ons bedrijf hechten we ook veel waarde aan energie-efficiëntie en duurzame verpakkingen. De HDPA melkcans worden in eigen beheer geproduceerd, zodat er geen transport meer bij komt kijken. Het materiaal zelf is bovendien goed recyclebaar." 

Michiel sluit niet uit dat bepaalde productgroepen die vooralsnog alleen conventioneel worden geproduceerd, zoals de geitenmelk en -yoghurt, binnenkort ook in een biologische uitvoering verschijnen. "Daar liggen zeker kansen. Het staat hoog op mijn persoonlijke wensenlijst", besluit Michiel.


Lijn biologische consumentenverpakkingen onder label Vecozuivel Biologisch.

Voor meer informatie:
Michiel Keijzer
Vecozuivel
Werktuigweg 37
3899 AN Zeewolde
T: +31 (0)36-5494000
F: +31 (0)36-5394009
M:+31 (0)6-82580487
michiel.keijzer@vecozuivel.nl
www.vecozuivel.com