Boerenlandvogels spotten met verrekijkers van Vogelbescherming Nederland

Binnenkort kan de liefhebber met één van de 10 verrekijkers (ter waarde van 165 euro) van Vogelbescherming Nederland boerenlandvogels gaan spotten. Op de zijkant van de Halfvolle Melk van Weerribben Zuivel is te zien hoe men kans kan maken op deze prijs.

Wat hebben boerenlandvogels te maken hebben met zuivel? Veel: door schaalvergroting in de landbouw zijn veel vogels verdwenen, die op de boerenerven en in weilanden broeden en hun voedsel zoeken. Daardoor wordt er in de Nederlandse weides steeds minder gefloten. "Zorg voor Rijke weides en red de boerenlandvogel", zegt Vogelbescherming Nederland daarom. Samen met Vogelbescherming Nederland zorgt Weerribben Zuivel voor bloemrijke weides vol vlinders en bijen, waarin niet alleen hun koeien heerlijk kunnen grazen maar ook de kenmerkende Nederlandse boerenlandvogels en hun kuikens goed gedijen.In Nationaal Park Weerribben-Wieden kan men terecht om boerenlandvogels te spotten. Op de website van Weerribben Zuivel staan fiets- en wandelroutes die bezoekers op de mooiste plekken brengen om vogels te kijken.
 
Klik hier voor meer informatie over deze actie en fiets- en wandelkaarten in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.