
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
De koeien van Weerribben Zuivel zijn weer buiten
Dat de koeien weer buiten lopen zorgt voor een andere vetsamenstelling in de melk. Van deze melk wordt onder andere grasboter en graskaas gemaakt. Deze producten zijn heerlijke romig en vol van smaak. Kenmerkend voor de grasboter is dat hij beter smeerbaar is dan de boter die wordt gemaakt van de melk in de koudere maanden als de koeien binnen staan.
Bekijk hier het filmpje van de Koeiendans:
Voor meer informatie: www.weerribbenzuivel.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 Arla bio-melkprijs daalt met 2 eurocent per kilo in juni
- 2023-06-02 Melkprijs Eko-Holland in juni met vijftig cent omlaag
- 2023-06-01 "We willen iedereen met wie we zaken doen aardig vinden"
- 2023-06-01 Pioniers geven aftrap voor de Maand van het Kalf
- 2023-06-01 "Historisch gezien hebben we nooit zoveel dierlijke producten geconsumeerd als nu, dus wat matigen daarmee kan geen kwaad"
- 2023-05-31 FrieslandCampina verlaagt bio-garantieprijs in juni met 25 cent
- 2023-05-31 Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- 2023-05-31 Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart
- 2023-05-30 Juni: Maand van het Kalf
- 2023-05-26 Biologische volle melk Schwarzwaldmilch gekozen tot beste ambachtelijke melk
- 2023-05-24 Biologisch melkveehouder Arie van den Berg op bezoek bij Vroege Vogels Radio
- 2023-05-24 "Vier stappen om broei in de kuil tegen te gaan"
- 2023-05-23 Eerste honderdtonner van Bio Opneij Wytze van de Bio-KI
- 2023-05-23 Provamel focust voortaan op het gamma lang houdbare plantaardige drinks, room en desserts
- 2023-05-23 Innovatiehuis De Peel roept label in het leven om lokale biologische kaas op de kaart te zetten
- 2023-05-22 "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- 2023-05-22 Bio-boeren trekken meer dan 2500 bezoekers tijdens Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-19 Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- 2023-05-17 Maatschap Muggen wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2023-05-12 Veehouderijdocent Frens Schuring neemt Weidegangtrofee in ontvangst