Goede opfokperiode essentieel voor een sterke vaars

Een goede opfokperiode is essentieel om een sterke vaars te laten afkalven. De kans is dan het grootst dat een boer hierdoor een vaars krijgt die een hoge melkproductie realiseert met een lange levensduur. De opfokperiode is in te delen in verschillende fases: de melk-, start-, jeugd- en drachtperiode, waarbij in de melk- en startperiode de meeste groei wordt gerealiseerd. Vanaf de startperiode haalt het dier zijn volledige voedingsbehoefte om te groeien uit het ruwvoer en krachtvoer.Om het dier optimaal in haar behoefte te voorzien is het raadzaam om de Bio DairyStart Vitaal te voeren met biologische luzerne. Deze combinatie zorgt voor de ideale eiwit en energievoorziening van het kalf zodat deze kan uitgroeien tot een goed ontwikkelde en sterke vaars. Wanneer men ervoor kiest om geen luzerne maar eigen ruwvoer te verstrekken aan de kalveren, dan is het van groot belang dat deze van goede kwaliteit is en voldoende eiwit bevat.

Sinds kort is de Bio DairyStart Vitaal in zowel 5 als 3,5 mm leverbaar. Ook is het mogelijk om dit product in BigBox geleverd te krijgen, mocht er geen extra silo klaarstaan voor het jongvee.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.