Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch Dynamische Wilde Weide kaas wint Cum Laude verkiezing

Afgelopen maandag was de landelijke Cum Laude verkiezing voor de beste boerenkaas van Nederland. De Biologisch Dynamische Wilde Weide kaas kwam in de categorie Belegen Boerenkaas bij de vakjury als hoogste uit de bus met 97 van de behalen 100 punten. De makers, Kees van Gaalen en Maria Inckmann van Gaalen zijn erg tevreden.



Dit jaar was de met goud bekroonde kaas gemaakt op 15 november. Het is een graskaas. De blaarkop koeien liepen tot en met 6 januari dit jaar overdag buiten op boerderij Noorderlicht te Noordeloos in de Alblasserwaard. Dinsdag 28 maart gingen ze weer naar buiten. De koeiendans was zeer bescheiden. Het was voor de koeien kort geleden dat ze nog buiten waren.



Volgende week starten Kees en Maria met de productie van graskaas. Begin mei liggen ze dan onder andere in de Natuurwinkels. Ze gaan er voor dat de kwaliteit van hun rauwmelkse Wilde Weide kaas in 2017 ook weer op hetzelfde hoge niveau ligt.


Publicatiedatum: