Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
mymuesli lanceert Yoga-edition in Nederland

"Grens tussen ontbijtgranen en healthy snack vervaagt"

Tholen – Eind vorig jaar opende de eerste mymuesli winkel in Utrecht. In deze flagship store kunnen klanten hun biologische mueslimixen, die voorheen uitsluitend online werden aangeboden, zelf ervaren. "Dankzij onze vestiging in de Domstad hebben we zeer belangrijke marktinzichten opgedaan. Nederlanders nemen graag de proef op de som voordat ze overgaan tot aankoop. Dan is direct klantcontact daarbij onontbeerlijk. Onze winkel voorziet in die vraag", vertelt Patrick Huber, Head of International, die een heuse try before you buy-mentaliteit onder Nederlanders signaleert. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe variant ontwikkeld: de mymuesli Yoga edition.Voorafgaand aan de opening heeft mymuesli de vestigingsmogelijkheden in diverse steden in Nederland onderzocht. "De concept store in Utrecht heeft momenteel onze voornaamste aandacht, maar het is niet uitgesloten dat dezelfde formule ook elders in Nederland zal worden uitgerold", blikt Patrick vooruit.

Het bedrijf streeft naar een local-for-local benadering. "We geloven dat de beste ingrediënten van dichtbij komen. Onze productie-unit is gevestigd in Passau, Zuid-Duitsland, waar nauw wordt samengewerkt met leveranciers uit de regio. Met onze partners letterlijk binnen handbereik kunnen we erop toezien dat onze kwaliteitsstandaarden gehandhaafd blijven. De mueslimixen die we aanbieden in Utrecht, zijn ook in Passau geproduceerd."In de zeven jaar dat mymuesli actief is op de Nederlandse markt ziet Patrick dat de granola's het hardst lopen. "Nederlanders hebben de voorkeur voor producten met een crunchy bite en mixen graag noten door hun ontbijtgranen. Dat zien we terug in onze verkoop. Zo is de Paleo-Coconut-Crunchy, een variant met noten, zaden en kokosnootsnippers, in Nederland het meest gewild. Hoewel mymuesli zich op de 'ontbijtmarkt' begeeft, zien we terug dat deze variant ook veel als gezond tussendoortje wordt gebruikt: een healthy snack om de energiebalans mee op peil te houden.

De jongste aanwinst, de Yoga edition, voldoet ook aan dat criterium. Behalve de naamgeving staat ook de receptuur van deze nieuwe mix volledig in het teken van een optimale energiebalans. Yoga mag voor de leek dan vooral bekendstaan als een set ingewikkelde lichaamsoefeningen om aan de dagelijkse hectiek te ontsnappen, bewuste en gezonde voeding heeft minstens een zo grote rol in (de ondersteuning van) deze lifestyle. Zo verbeteren de ingrediënten van de Yoga edition de spijsvertering en gaat er ook een ontgiftende werking van uit. De biologische mueslimix is gemaakt van amaranth-, gerst- en quinoavlokken met een ayurvedische kruidenmix van macapoeder, açai poeder, gember en kaneel. Aangevuld met gemalen hibiscusbloem, gedroogde dadels en rode biet zorgt dat voor een eigenzinnig maar tegelijk ook uitgebalanceerd smaakpallet.

Voor meer informatie:
Patrick Huber
nl.mymuesli.com