"Grens tussen ontbijtgranen en healthy snack vervaagt"
Voorafgaand aan de opening heeft mymuesli de vestigingsmogelijkheden in diverse steden in Nederland onderzocht. "De concept store in Utrecht heeft momenteel onze voornaamste aandacht, maar het is niet uitgesloten dat dezelfde formule ook elders in Nederland zal worden uitgerold", blikt Patrick vooruit.
Het bedrijf streeft naar een local-for-local benadering. "We geloven dat de beste ingrediënten van dichtbij komen. Onze productie-unit is gevestigd in Passau, Zuid-Duitsland, waar nauw wordt samengewerkt met leveranciers uit de regio. Met onze partners letterlijk binnen handbereik kunnen we erop toezien dat onze kwaliteitsstandaarden gehandhaafd blijven. De mueslimixen die we aanbieden in Utrecht, zijn ook in Passau geproduceerd."
In de zeven jaar dat mymuesli actief is op de Nederlandse markt ziet Patrick dat de granola's het hardst lopen. "Nederlanders hebben de voorkeur voor producten met een crunchy bite en mixen graag noten door hun ontbijtgranen. Dat zien we terug in onze verkoop. Zo is de Paleo-Coconut-Crunchy, een variant met noten, zaden en kokosnootsnippers, in Nederland het meest gewild. Hoewel mymuesli zich op de 'ontbijtmarkt' begeeft, zien we terug dat deze variant ook veel als gezond tussendoortje wordt gebruikt: een healthy snack om de energiebalans mee op peil te houden.
De jongste aanwinst, de Yoga edition, voldoet ook aan dat criterium. Behalve de naamgeving staat ook de receptuur van deze nieuwe mix volledig in het teken van een optimale energiebalans. Yoga mag voor de leek dan vooral bekendstaan als een set ingewikkelde lichaamsoefeningen om aan de dagelijkse hectiek te ontsnappen, bewuste en gezonde voeding heeft minstens een zo grote rol in (de ondersteuning van) deze lifestyle. Zo verbeteren de ingrediënten van de Yoga edition de spijsvertering en gaat er ook een ontgiftende werking van uit. De biologische mueslimix is gemaakt van amaranth-, gerst- en quinoavlokken met een ayurvedische kruidenmix van macapoeder, açai poeder, gember en kaneel. Aangevuld met gemalen hibiscusbloem, gedroogde dadels en rode biet zorgt dat voor een eigenzinnig maar tegelijk ook uitgebalanceerd smaakpallet.
Voor meer informatie:
Patrick Huber
nl.mymuesli.com