Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Paar dagen van tevoren alle plannen omgegooid"

Meer dan 2.000 mensen zien koeiendans Hoeve Biesland

Tholen - De belangstelling voor de jaarlijkse koeiendans op Hoeve Biesland was enorm. Linda Duijndam spreekt over een groot succes. "Het was veel drukker dan vorige jaren. We schatten dat er tussen de 2.000 en 3.000 mensen op de koeiendans afgekomen zijn. De laatsten die de auto geparkeerd hebben, moesten een kwartier lopen voordat ze bij de boerderij waren."De koeiendans stond eerst voor 2 april op de planning, maar vorige week is besloten om het evenement een weekje naar voren te halen. Op 26 maart is om 12:00 uur het hek opengegaan en mochten de koeien voor het eerst weer de wei in. Gedurende de wintermaanden hebben de koeien in de ruime koeientuin op de boerderij gestaan. "We hadden zondag 2 april in gedachten, maar hebben op 21 maart besloten dat het toch 26 maart werd. Ik had alles al geregeld voor 2 april en toen belde boer Tim dat hij het eigenlijk de zondag ervoor al wilde doen. Toen hebben we dus een paar dagen van tevoren alle plannen omgegooid."

Het ging puur om de koeiendans. Verder was er niet veel omheen georganiseerd. Er was wel iets te eten en te drinken verkrijgbaar, zo stond er een koffie- en hamburgertentje, voor de rest draaide het echt om de boerderij. "Tijdens de Bieslanddagen zeggen mensen wel eens dat ze het jammer vinden dat er zo weinig van de echte boerderij te zien is. Nu konden ze onder meer een kijkje nemen in de nieuwe bakkerij op ons erf en boodschappen doen in De Weilandwinkel. Omdat het zo kort van tevoren geregeld moet worden, konden we er ook niet zoveel omheen organiseren."

De reacties waren erg positief, geeft Linda aan. "Men vond het erg goed geregeld en heel gezellig. Er waren naast alle medewerkers van de boerderij ook 15 vrijwilligers bij het evenement aanwezig om alles in goede banen te leiden. Zo was het af en toe bijvoorbeeld nodig om mensen te waarschuwen dat een wankelende wankelende hooibaal ook naar beneden kan vallen. En dat je niet voor een foto een kindje zomaar naast een koe met hoorns moet zetten."
 
Linda heeft ook een fotowedstrijd rond de koeiendans op Facebook georganiseerd. Op de facebookpagina van Hoeve Biesland is de winnende foto te zien.

Voor meer informatie:

Linda Duijndam
Hoeve Biesland
Bieslandseweg 1
2645 BM Delfgauw
015 2125634
[email protected]
www.hoevebiesland.nl