Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Overtuigd van de oplossing die bio biedt"

Eddie Redelinghuys teelt samen met zijn team biologische tafeldruiven voor Nature & More in het zuidelijke puntje van Zuid-Afrika, naast wijndruiven en nog verschillende biologische groenten. Het teeltbedrijf produceert daarbuiten ook bio-compost onder de naam Reliance.



"Al meer dan 100 jaar wordt er door mijn familie op deze prachtige plek druiven geteeld. Over de jaren ontwikkelde de teelt zich en werd alles professioneler en efficiƫnter. Begin jaren negentig begonnen wij te beseffen dat de problemen die wij ondervonden rondom plagen en ziektes in de plantages niet voldoende werden opgelost door chemische bestrijdingsmiddelen. Wij begonnen daarom na te denken over andere mogelijkheden en die zoektocht leidde naar de biologische landbouw en dan met name de Pavich Farm in de V.S. (in die tijd een belangrijke producent van biologische druiven). Het duurde niet lang voordat wij overtuigd waren dat dit echt de oplossing voor ons was en begonnen in 1997 met het omschakelen", aldus Eddie.

Sinds 2001 is het bedrijf officieel biologisch.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com
Publicatiedatum: