Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amerikaans onderzoek:

Minder pesticiden in lichaam door biologisch voedsel

Begin van de week publiceerden we een artikel dat claimde mythes rond biologisch voedsel te ontmaskeren. Gisteren was daar het artikel over een Europees onderzoek dat de gezondheidsvoordelen van biologisch voedsel onderstreept. Ook aan de andere kant van de oceaan is een onderzoek gepubliceerd dat zich voegt bij het Europees onderzoek.



Biologisch eten is geen zinloze bezigheid. Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die biologische producten eten ook daadwerkelijk minder pesticiden in hun lichaam hebben. Het is nu dus wetenschappelijk bewezen dat biologisch eten gezonder is, zo schrijft Scientias.

Wetenschappers legden 4.466 Amerikanen een vragenlijst voor. Daarin werd onder andere gevraagd hoe vaak de respondenten biologische producten eten. Naast het invullen van de vragenlijst werd de urine van de deelnemers onderzocht. Conclusie: mensen die veel biologische groenten en fruit eten hebben minder pesticiden in hun urine dan mensen die conventioneel eten. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke journaal Environmental Health Perspectives.

Mensen die biologisch eten hebben maar liefst 65% minder pesticiden in hun urine. Van sommige pesticiden kan een kleine dosis al negatieve gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de hersenontwikkeling bij kinderen. In het algemeen is het echter niet zo dat mensen die een conventioneel dieet hebben een onacceptabel groot risico lopen. Er werden geen overschrijdingen van de wettelijke normen vastgesteld.

bron: Scientias
Publicatiedatum: