Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Andalusië investeert nog eens € 25 mln in productie bio

Carmen Ortiz, lid van de Raad voor Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling in Andalusiƫ, heeft aangekondigd dat de overheid nog eens 25 miljoen euro extra zal toevoegen aan het budget voor de promotie van biologische teelt. De ingediende verzoeken overschreden het beschikbare fonds, waardoor een uitbreiding nodig was. "Hiermee zal aan meer dan 90 procent van de aanvragen, die aan de subsidievoorwaarden voldoen, tegemoet kunnen worden gekomen", aldus Ortiz.

Ortiz deed deze aankondiging na haar ontmoeting met de nieuwe regionale coƶrdinator van de Organisaties van Telers (COAG). Zowel deze organisatie als Asaja en Cooperativas Agro-alimentarias hadden om een uitbreiding van het budget gevraagd. 

Het is de tweede budgetuitbreiding na een eerdere toevoeging van 45 miljoen, die het totale budget op 208,5 miljoen euro bracht. Hiermee werden de aanvragen gedekt van ongeveer 9400 bedrijven. De telers houden zich al vijf jaar lang bezig met het behoud van milieuvriendelijke productiesystemen.
Publicatiedatum: