Valencia wil toonaangevende bio-producent worden

Ximo Puig, president van de provincie Valencia, verdedigt de door de regering aangegane verbintenis met Valencia om van het gewest een toonaangevende producent te maken van biologische landbouwproducten op de Europese markt met de presentatie van het eerste biologische productieplan voor Valencia.

Tijdens een evenement in Alzira sprak Puig zijn engagement voor de ontwikkeling van biologische landbouw uit. Hij beschouwt het als een "strategische sector" voor de economische ontwikkeling van Valencia, zoals vermeld in een verklaring.

Het evenement werd ook bijgewoond door de regionale minister van landbouw, Cebrian, die uitlegde dat dit project dient om één van de politieke doelstellingen van het Botanic Pact te verwezenlijken, namelijk het herstel van de Valenciaanse landbouw en ecologische transitie van het productiemodel. Cebrián benadrukte dat het plan een verbintenis is om verloren tijd in te halen en institutionele steun biedt aan een maatschappelijke trend dat voordelen oplevert buiten de activiteit zelf."
Voor de regeringsleider is dit een lange termijn plan dat de toewijding laat zien van de overheid aan de agri-food industrie, dat gezien wordt als een strategische sector voor de economische groei van de regio.

"De verplichting van de regering aan de bevordering van biologische teelt is een belangrijke kans voor de sector," verklaart Puig, die de medewerking van de regering garandeert, " om vitaliteit te geven aan dit inclusieve, actieve en dynamische project. De agenda bevat diverse aanvullende maatregelen die volgens Cebrian al in gang zijn gezet zoals het aanmoedigen van coöperatie en gedifferentieerde productie, de versterking van de gezondheidsplannen voor de landbouw en veeteelt, investeringen in modernisering, irrigatie en nieuwe wetten voor de visserij.

"We staan voor grote economische en ecologische uitdagingen en biologische landbouw is een essentieel onderdeel van de oplossing," benadrukt Cebrian. De regeringsleider onderstreept tevens de noodzaak voor eerlijke financiering op nationaal en Europees niveau."

Bron: EFE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven