Wordt biologische voeding de norm in Frankrijk?

Verkoop van biologische voeding in Frankrijk is enorm gestegen, met een toename van wel 20 procent in 2016. Dit is een grote stap, zeker omdat Frankrijk er lang over deed om de biologische trend op te pikken. Frankrijk was de grootste gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen, met wel 78.000 ton fytosanitaire producten op de Franse velden. 

Het is echter begrijpelijk dat de biologische trend niet zo snel opgepikt werd in Frankrijk. Ten eerste waren GMO's in Frankrijk al verboden sinds 2008. Hierdoor hoefden Franse consumenten zich minder zorgen te maken over de inhoud van voedselproducten dan bijvoorbeeld consumenten in de VS. Hiernaast bestaan er van oudsher verschillende kwaliteitslabels in Frankrijk. Het Label Rouge verzekert consumenten van een gezonde en humane omgang met vee. Het Appelation d'origine controlée label verzekert dat bepaalde producten ook daadwerkelijk uit een bepaalde regio komen. 

Vorig jaar werd echter ook het biologische label - Agriculture biologique - geïntroduceerd. De verkoop van biologische producten zal dit jaar 6,9 miljard euro bereiken. Het biologische landbouwoppervlak is toegenomen tot 1.570.000 hectare, dit is 5,8 procent van het totale landbouwoppervlak. In de eerste helft van dit jaar openden wel 200 gespecialiseerde biologische winkels hun deuren. 

Bron: Ecosalon

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.