Slechtste druivenoogst in 40 jaar, tekort aan wijn

Dit seizoen waren de weersomstandigheden in Frankrijk dusdanig ongewoon en slecht, dat de druivenoogst lager is dan het in 40 jaar tijd geweest is. Telers werden geconfronteerd met vorst, hevige regenval, grote hagelstenen, meeldauw en droogte. Productieaantallen in belangrijke regio's zoals Champagne, Bordeaux en Loire zijn met één derde gedaald. De totale productie in het land is gedaald met 12 procent. Verschrikkelijke dilemma's
In gebieden met het slechtste weer, waren het de biologische telers die de meeste problemen ervoeren. Omdat zij geen gewasbeschermingsmiddelen konden gebruiken, hadden ze na het slechte weer veel last van meeldauw. Sommige biologische telers hebben hun biologische label op moeten geven en hebben toch gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Dit was de enige manier om hun bedrijf te redden. Betreffende telers gaven aan dat dit een erg lastige beslissing was. 

Sommige restauranteigenaren en wijnwinkels willen zorgen voor donaties om wijnproducenten te helpen biologisch te blijven produceren. Biologische telers zijn altijd kwetsbaarder voor de weersomstandigheden, en dit zou de komende jaren erger kunnen worden door de klimaatverandering.

Bron: Independent

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.