Het bedrijf Azienda Africola Grassenio werd in het begin van de jaren '90 opgezet door middel van een aantal overnames. Het areaal beslaat nu meer dan 300 hectare.


In 2000 werd een pakstation opgezet voor exportproducten. De oprichter van het bedrijf is Gaetano Grassenio. Hij ziet de typische lokale productie van Sicilië als het sterkste punt van dit landbouwgebied."Dankzij onze toewijding en ons doorzettingsvermogen is het bedrijf in staat om de uitdagingen van de huidige markt het hoofd te bieden", aldus Gaetano Grassenio. Samen met zijn zoons en dochter Francesco, Emilio en Emanuela produceert en vermarkt het bedrijf zijn fruit aan verschillende landen.
Francesco Grassenio (zie foto) beheert het bedrijf en is directeur van de PO "Ficodindia di San Cono". Hij legt uit dat zijn onderneming erg geïnteresseerd is in alle stappen van het productieproces van verwerking tot onderzoek. "Op dit moment focussen we ons op promotie in locaties waar de cactusvijg nog onbekend is. Daarmee willen we onze omzet verhogen."

Het bedrijf heeft een aantal biologische teeltmethodes toegepast om tegemoet te komen aan de toenemende vraag op de markt voor biologische producten. De methodes komen overeen met de regelgeving van de EU. De producten die Grassenio levert zijn Agostani-cactusvijgen, late cactusvijgen, sap van cactusvijgen, amandelen en amandelen zonder dop.


Een boomgaard voor amandelen

Cactusvijgensap

In de afgelopen jaren is Azienda Agricola Grassenio begonnen met een diversificatieproject rondom de cactusvijgen van San Cono. Het fruit wordt zorgvuldig geselecteerd op maat, variëteit en rijpheid om vervolgens te worden verwerkt tot geconcentreerd sap dat wordt gebruikt bij frisdrank, likeur en vruchtensap.

Cactusvijgensap is een cruciaal onderdeel van de strategie om het assortiment van het bedrijf te verbreden. Het voornaamste doel hiervan is om een leidende positie in de sector voor cactusvijgen vast te houden. De bloemen van cactusvijgen

De bloemen van cactusvijgen hebben therapeutische eigenschappen. Ze worden gebruikt bij een aantal medicinale en kruidengeneeskundige producten en zijn vooral populair wegens hun vochtafdrijvende werking. Uit recent onderzoek blijkt dat ze ook een krampstillende werking hebben.

Azienda Agricola Grassenio werkt aan duurzaamheid. Het bedrijf heeft als uitgangspunt om zijn hoge kwaliteitsstandaarden te combineren met de normen en waarden van biologische teelt, zoals respect voor de volksgezondheid en het milieu.

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Grassenio
Via S. Allende, 30
95040 - San Cono (CT)
T: 0933 1895299
M: 333 1144483 - 360 299373 - 327 5520661
F: 0933 970049
grassenio.fra@gmail.com