Bio4Pack wint prijs VK voor composteerbare coffeecups

Gisterenavond werden in het statige Grosvenor House Hotel in London de jaarlijkse UK Packaging awards uitgereikt. In de categorie Resource Efficient Pack of the Year waren de composteerbare en sustainable coffeecups, die Bio4Pack tezamen met Futamura en ATI heeft ontwikkeld, genomineerd.


V.l.n.r.: Gerard Benthem van (Futamura/Innovia), Mark Klep (ATI) en Patrick Gerritsen (Bio4Pack)

De nominatie was te danken aan unieke eigenschappen van de coffeecups, die een economisch en ecologisch voordeel bieden ten opzichte van traditionele cups. Door de barrière-eigenschappen van de cups is het namelijk niet nodig om een cup individueel te verpakken. Daarnaast zijn de gebruikte grondstoffen voor de cup en de Natureflex film vervaardigd van hernieuwbare grondstoffen en composteerbaar conform EN 13432. De verpakkingen mogen na gebruik dus in de groene afvalbak worden geworpen.

De award ging naar de Nestlé-Cappuccino Sachets die door Cepac zijn ontwikkeld. Bio4Pack scoorde uiteindelijk een derde plaats. "Een bekroning voor al het ontwikkelingswerk dat door diverse partijen in de bedrijfskolom in de ontwikkeling van deze bijzondere verpakking is gestoken", aldus een woordvoerder van het bedrijf. De coffeecups zijn ook genomineerd voor de Gouden Noot 2016. Op 2 november aanstaande wordt de winnaar van deze prijs bekendgemaakt.

Voor meer informatie: www.bio4pack.com/nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.