Hoofdpijn voor Engelse biologische pluimveehouders

De Engelse biologische pluimveesector zit in de problemen. Voorheen importeerden zij alle biologische zonnebloemmeel en een groot deel van de tarwe en maïs uit Oekraïne. 

In 2015 zijn echter verschillende ladingen van Oekraïense zonnebloemmeel ontdekt die verboden gewasbeschermingsmiddelen bevatten. Hierdoor was er tijdelijk minder aanbod, en ook is het vertrouwen in de Oekraïense biologische sector verloren gegaan. De EU heeft vervolgens de Oekraïense certificeringsorganisatie verwijderd van de lijst met erkende organisaties voor EU import. De European Organic Certifiers Council (EOCC) werkt samen met biologische producenten aan een betere ontwikkeling van de sector, maar dit heeft tijd nodig. Slechte verhouding aminozuren
Sommige Engelse pluimvee voerleveranciers vervangen de missende zonnebloemmeel door soja uit China. Volgens Poornan, directeur van de Engelse pluimvee voedselproducent Humphrey Feeds, zegt dat dit kan leiden tot een slechte verhouding van aminozuren. Humphrey Feeds heeft het zonnebloemmeel wel effectief kunnen vervangen. Er wordt gekeken naar opties om vanuit andere Oost-Europese landen te gaan importeren. 

Engelse markt na Brexit
De Engelse biologische sector doet het wereldwijd erg goed volgens Organic Farmers & Growers (OF&G), de organisatie voor biologische certificering. OF&G is ook continu in gesprek met de Engelse overheid om ervoor te zorgen dat er na de Brexit goed gebruikt wordt gemaakt van de mogelijkheden in deze sector. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.