Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hoge biologische gemberproductie dankzij uitstekende Chinese kustklimaat"

Yu Zhengming teelt biologische gember in Shizhuang in de Chinese provincie Shandong, waar de gember ter plaatse verzameld, gedroogd en schoongemaakt wordt. Het bedrijf teelt daar meer dan 30 jaar gember en doet dat in alle rust. "In de grote Chinese steden gaat het er anders aan toe, maar hier werken wij in ons eigen ritme, biologisch en in harmonie met de natuur", vertelt Yu.



Ivar Schout ging op bezoek bij de Chinese gembertelers van Nature & More en is positief over de gemberproductie en de werkomstandigheden. "De biologische telers leveren een product van topkwaliteit af en zorgen ook goed voor hun medewerkers."

Het Chinese platteland beschikt over een gezonde levende bodem en gunstig klimaat. "Voor gember betekent dat warme dagen en koude nachten, vooral richting oogst wanneer alle energie naar de wortels van de plant gaat. Daarbuiten is het heel belangrijk hoe je de gember droogt na de oogst. Een optimaal droogtraject is de sleutel tot perfecte gember in het winkelschap", vervolgt Ivar.

"Wat de Chinese gember zo bijzonder maakt, is dat een biologische gemberplant dankzij het uitstekende kustklimaat bijna drie keer zoveel gember kan produceren als op andere plekken. Dankzij de kwaliteit van het droogproces is de gember jaarrond beschikbaar."

Voor meer informatie:
http://www.eosta.com/nl
Publicatiedatum: