Yu Zhengming teelt biologische gember in Shizhuang in de Chinese provincie Shandong, waar de gember ter plaatse verzameld, gedroogd en schoongemaakt wordt. Het bedrijf teelt daar meer dan 30 jaar gember en doet dat in alle rust. "In de grote Chinese steden gaat het er anders aan toe, maar hier werken wij in ons eigen ritme, biologisch en in harmonie met de natuur", vertelt Yu.
Ivar Schout ging op bezoek bij de Chinese gembertelers van Nature & More en is positief over de gemberproductie en de werkomstandigheden. "De biologische telers leveren een product van topkwaliteit af en zorgen ook goed voor hun medewerkers."
Het Chinese platteland beschikt over een gezonde levende bodem en gunstig klimaat. "Voor gember betekent dat warme dagen en koude nachten, vooral richting oogst wanneer alle energie naar de wortels van de plant gaat. Daarbuiten is het heel belangrijk hoe je de gember droogt na de oogst. Een optimaal droogtraject is de sleutel tot perfecte gember in het winkelschap", vervolgt Ivar.
"Wat de Chinese gember zo bijzonder maakt, is dat een biologische gemberplant dankzij het uitstekende kustklimaat bijna drie keer zoveel gember kan produceren als op andere plekken. Dankzij de kwaliteit van het droogproces is de gember jaarrond beschikbaar."
Voor meer informatie:
http://www.eosta.com/nl
Abonneren
Vacatures
"Hoge biologische gemberproductie dankzij uitstekende Chinese kustklimaat"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"