"Smaak blijft vooralsnog achter op verwachtingen consument"

BioDrinks investeert in biologische frisdranken

BioDrinks is het zusterbedrijf van BioSpirits. Eigenaren Thomas en Frans Erdmann hebben grootse plannen met het bedrijf. BioSpirits is de enige 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij van de Benelux. De distilleerderij produceert verschillende biologische dranken, waaronder gin. Thomas: "Met de opkomst van Gin-Tonic in Nederland, kregen we al snel de vraag naar een biologische tonic. Daarom zijn we BioDrinks gestart. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en productie van biologische softdrinks, premixen en cold brewed coffee."
 


Frans is van mening dat biologische frisdranken vooralsnog in hun smaak achter blijven op de verwachtingen van de consument. "Cola wijkt bijvoorbeeld veel af van de verwachte smaak en menig ander aanbod heeft ingewikkelde en vaak onbekende smaakcombinaties."
 

De producten

Na de ontwikkeling van de biologische tonic besloot BioDrinks zich te gaan richten op de authentieke frisdranken. Biologische frisdranken met smaken die bekend én geliefd zijn bij de consument, maar dan met 70% minder suiker en zonder chemische toevoegingen. "Met de kennis en ervaring uit onze distilleerderij BioSpirits hebben we ook een aantal biologische premixen ontwikkeld. Dit is uniek en nieuw voor de biologische markt. Natuurlijk hebben we onze Gin-Tonic als premix, maar ook cocktails als de Bloody Mary en Wodka Orange. Omdat wij zowel de softdrinks als de alcohol onder hetzelfde dak produceren hebben we een bijzonder goede controle over het eindproduct."
 


Om de drieslag compleet te maken zijn ze zich gaan verdiepen in Cold Brewed Coffee, een trend die uit Amerika is overgevlogen en in Europa voet aan de grond begint te krijgen. Cold Brewed Coffee is koffie die 12 tot 18 uur in koud water wordt getrokken. Hierdoor ontstaan minder zuren en bitters en krijg de koffie een intense, natuurlijk zoete smaak.
 

Vraag uit de markt

BioDrinks heeft de softdrinks en premixen op diverse biologische vakbeurzen gesampled. "Ze werden ontzettend goed ontvangen. Met als gevolg dat verschillende biologische levensmiddelengroothandels in Nederland, België en Engeland al hebben aangegeven onze producten in hun assortiment op te zullen gaan nemen. Ook de horeca toont haar interesse."
 


Benodigdheden

De biologische softdrinks, premixen en cold brewed coffee zijn klaar voor grootschalige productie voor de Europese markt, zo geeft Thomas aan. "Om deze producten te kunnen produceren hebben wij een geavanceerde afvullijn met diverse randapparatuur nodig. Met deze apparatuur kunnen wij onze productie optimaliseren naar 1500 tot 2000 flessen per uur."
 

Investering

Voor deze apparatuur is BioDrinks nog op zoek naar mede investeerders die mee willen helpen met hun missie om biologische, verantwoorde maar vooral ook lekkere biologische dranken te produceren. "Wij verwachten over 2016 een bescheiden winst te maken en dit geld te herinvesteren in promotie. Over de winst van 2017 en 2018 verwachten we een dividend van minimaal 10% uit te kunnen keren. Werk mee aan een duurzamere wereld en investeer nu", besluit Frans.

BioDrinks Crowdfunding from Innofy on Vimeo.


Voor meer informatie: info@biospirits.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven