Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Peter Jacobs: "Aantrekkelijkheid winkel onlosmakelijk verbonden met kracht van producten"

Japanlijn illustratief voor nieuwe koers TerraSana

Tholen – In navolging op onder meer de notenpasta's heeft ook TerraSana's Japanlijn een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Deze vernieuwing is een direct gevolg van het veranderingstraject dat plaatsgevonden heeft binnen TerraSana en illustratief voor de nieuwe koers. Peter Jacobs, Managing Director van TerraSana: "We hebben eerst intern de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo is ons productaanbod teruggebracht naar 900 biologische producten en hebben we de productieruimte vernieuwd. Daarna was het tijd om ook goed naar de merkpositionering te kijken. TerraSana heeft hiervoor in het Utrechtse ontwerpbureau Today de ideale designpartner gevonden."
 

Rechts Robbert Smit (Today) en Peter Jacobs (TerraSana) in de vergaderruimte van Today in Utrecht.

Peter is van mening dat er binnen TerraSana voorheen te weinig aandacht was voor de merkpositie. "Ook verandert de markt en daar moeten wij in mee. Een investering in de merkpositie is noodzakelijk als je met het merk goed in het schap wilt staan en binnen de verschillende categorieën een goede positie wilt verwerven. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de natuurvoedingsbranche weet ik zeker dat de aantrekkelijkheid van de winkel onlosmakelijk verbonden is met de kracht van de producten. De bio-consument heeft vertrouwen in de verkoper, het zogenaamde 'point of sale'. De winkelier moet onze producten dus in zijn winkel willen aanbieden. Met deze vernieuwde lijn trekken we veel meer potentieel naar ons toe. Eigenlijk richt TerraSana zich dus op twee groepen: de winkelier en de eindconsument. De winkelier moet bij het zien van onze producten een glimlach op zijn of haar gezicht krijgen en daar moeten wij ons stinkende best voor doen."
 


Today

Hij vertelt dat TerraSana met de vernieuwde look een brug wil slaan naar de nieuwe consument. "Als consument moet ik trots het product op tafel kunnen zetten, daar gaat het om. Het is extreem belangrijk om de mensen en het bedrijf achter de producten te laten zien. Daarom wilden we TerraSana in de nieuwe uitstraling meer als afzender neerzetten." De vernieuwing van de merkidentiteit van TerraSana vormde volgens Peter een prachtige uitdaging voor Today. "We gingen voor een jonge en moderne uitstraling, maar niet puur trendy en niet te schreeuwerig. Deze visie hebben we in een briefing verwoord en een pitch uitgeschreven. De keuze viel op Today, ze hadden de beste pitch, de nodige ervaring en er was meteen een klik. We zijn heel blij met de samenwerking. Today bestaat uit een jong, dynamisch team en zij kwamen met onze nieuwe merkbelofte 'positive eating'. Today is voor ons de ideale designpartner, we dagen elkaar uit en brengen het merk zo samen naar een hoger niveau."
 


Robbert Smit, partner bij Today: "Het is leuk om te merken dat we allebei zo'n passie voor dit merk hebben, waardoor een heel leuke wisselwerking ontstaat. Wij zijn fullservice in het ontzorgen van het gehele merktraject voor onze opdrachtgevers, van strategie tot productie. Een merk als TerraSana past goed bij ons, groen denken zit namelijk in onze natuur en daarom werken we voor verschillende duurzame opdrachtgevers. We willen een positieve verandering voor merken teweeg brengen. Hiervoor bekijken we waarin het merk uniek is en hoe het zich op de markt wil vestigen." Door impactvolle ontwerpen neer te zetten wordt volgens Robbert het onderscheidend vermogen en het eigen verhaal van het merk beter zichtbaar gemaakt. "Daarnaast ondersteunen wij onze klanten bij het meeveranderen met de markt en het aanvullen, uitdagen en versterken van het merk.
 


De Japanlijn bestond voorheen uit 225 producten. Peter: "We hebben het uitgebreide assortiment eens goed onder de loep genomen en daaruit zijn 90 producten gekozen die goed in de 'moderne Japanse keuken' passen. De lijn is onderverdeeld in vier subcategorieën (kookingrediënten, smaakmakers, zenproducten en non-food-producten). Dit alles zie je ook terug in het verpakkingsdesign dat geïnspireerd is op diverse Japanse traditionele grafische tekens en patronen. Today maakte met het nieuwe design de hele categorie overzichtelijker en makkelijker te navigeren voor de consument."


Diverse non-food-producten uit de Japanlijn.

Receptenboekje

De Japanlijn wordt op allerlei manieren ondersteund. "Niet alleen brachten vier medewerkers van TerraSana, waaronder Peter, een bezoek aan Japan, om de echte verhalen achter de specialistische Japanse bio-producten op te kunnen schrijven. Er is ook een informatiepakket voor de winkeliers ontwikkeld en er is extra informatie voor bij het schap beschikbaar. Peter: "We ondersteunen de winkelier ook bij de inrichting van het schap, het verschilt nogal of ze 5, 7 of 10 schapmeters tot hun beschikking hebben." Binnenkort brengt TerraSana in samenwerking met Today een mini-magazine met recepten uit. "De Japanse lijn past heel goed in het Positive Eating-concept. Het is echt een lifestyle. We hebben bewust voor een receptenboekje gekozen om op een laagdrempelige manier aan de consument duidelijk te maken hoe ze onze Japanse producten kunnen gebruiken", besluit Peter.

Voor meer informatie:

Peter Jacobs
TerraSana
Waaier 10
2451 VV Leimuiden
0172 503333
peter.jacobs@terrasana.nl
www.terrasana.nl

Today
Europalaan 2b
3526 KS Utrecht
030 2441696
info@today.nl
www.today.nl