Appelsapdag 't Leeuweriksveld: 15 oktober

Op zaterdag 15 oktober komt een mobiele fruitpers naar 't Leeuweriksveld, een biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf in Wilhelmsoord vlakbij Emmen. Net zoals op de succesvolle dag vorig jaar, worden appelen en peren geperst tot sap in 3 of 5 literpakken. Publiek is welkom tussen 10:00 en 16:00 uur want het is tevens open dag.

Dit houdt in dat de boerderijwinkel open is. Ook zijn er infostands van de Pomologische vereniging over het telen van appelen en peren, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren VELT en Bee Dressed staat er met een stand met kleding en stof van ecologisch katoen. Verder zijn er rondleidingen door de tuinen van 't Leeuweriksveld en er is informatie over de staatsvrije school 't Leeuweriksnest. En er is kunst van de bewoners van Huize Henricus is te koop. Handmassages worden gegeven door schoonheidssalon 'De Roos' uit Sleen.

Mensen die sap willen laten maken van hun appelen en peren kunnen zich vóór 3 oktober melden bij anneke@adri.nl met vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal kilo's appels en peren. Uiterlijk 10 oktober ontvangt men bericht over de planning op 15 oktober. Deelnemers kopen hun geperst fruit terug naar wens. De rest wordt opgekocht en verkocht door de boerderijwinkel van 't Leeuweriksveld.

Locatie:
't Leeuweriksveld
Zandzoom 72
7814 VJ Emmen

Klik hier
voor meer informatie.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven