"Onbekendheid maakt misschien dat boeren bio-werkwijze niet opzoeken"

Video met Tineke en Herma van BD-boerderij Buitenbant

Tineke Alberts en Herma Ronda van biologisch-dynamische boerderij Buitenbant leven goed van en mét de natuur. De houdgreep waarin supermarkten gangbare landbouwbedrijven houden, zien ze dan ook met lede ogen aan. Een groeiende groep mensen pleit voor meer biologische groente en fruit, op de akkers en in de supermarkt. "Wat goed is voor de natuur, is het beste voor de mens." Op de website van Greenpeace is de onderstaande video over de BD-boerderij geplaatst.


Tineke en Herma in het veld.

Op YouTube staat de volgende informatie bij de video: Een nieuw spinazieras kweken, aardappelen poten, oma's bijzondere boontje telen: Tineke Alberts en Herma Ronda van biologisch-dynamische boerderij Buitenbant leven goed van en met de natuur. De houdgreep waarin supermarkten gangbare landbouwbedrijven houden, zien ze dan ook met lede ogen aan. "Rassen worden niet meer geteeld op smaak, maar op maat: ze moeten wel in het bakje van de supermarkt passen. De pesticiden die boeren hierbij gebruiken, leiden tot bodemverschraling en verarming van de biodiversiteit." Een groeiende groep mensen pleit voor meer biologische groenten en fruit, op de akkers en in de supermarkt. 'Wat goed is voor de natuur, is het beste voor de mens.'Voor meer informatie: www.reddebijen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.